4 februari 2014 om 00:00 Nieuws

Sparrendaal wordt bruisende plek

Diners, recepties en trouwerijen

DRIEBERGEN - Vereniging Hendrick de Keyser, eigenaar van buitenplaats Sparrendaal, en cateraar Vineyard Catering gaan samenwerken. Van Sparrendaal zal een bruisende plek gemaakt worden. Naast huwelijksvoltrekkingen zullen in de toekomst ook andere bijeenkomsten, van High Tea tot bedrijfspresentaties en culturele activiteiten,

georganiseerd worden.

door Caro van den Berg

Sparrendaal met zijn historische tuinen en koetshuizen vormt een prachtig voorbeeld van een 18de-eeuwse buitenplaats. Het huis gelegen aan de Hoofdstraat werd in 1754 gebouwd als zomerverblijf voor de Utrechtse burgemeester Jacob van Berck.

De buitenplaats bezit een uitzonderlijk interieur. Beroemd zijn de beschilderde behangsels en het verfijnde stucwerk in het huis. Schilderingen van landschappen met rivieren, bergen en zeegezichten nemen de bezoeker mee naar buiten. In 2000 werd Sparrendaal in eigendom overgedragen aan Vereniging Hendrick de Keyser, een landelijk werkende restaurerende organisatie. Een grondige restauratie volgde, waarbij het interieur in historische staat werd hersteld. Sindsdien wordt er gewoond en gewerkt en is Sparrendaal beschikbaar voor bijzondere gelegenheden.

Meer dan tien jaar heeft de familie Roggeveen met veel enthousiasme de activiteiten op de buitenplaats gerund en er veel stellen zien trouwen. Op 1 januari is het stokje overgedragen aan Vineyard Catering. De cateraar uit Breukelen, die sinds 2007 al ‘hofleverancier’ van Sparrendaal is, ziet veel mogelijkheden.

Innovatieve aanpak

Commercieel manager Sven Russchen: ,,Deze buitenplaats vormt een prachtig decor voor feestelijke partijen, diners, recepties, trouwerijen, concerten, bedrijfspresentaties, vergaderingen en andere bijzondere bijeenkomsten. Er zijn intieme stijlkamers voor huwelijksvoltrekkingen en besloten diners en er is een prachtige zaal waar grotere bijeenkomsten plaats kunnen vinden. Behoud van de lokale functie en het cultuurhistorische karakter van de buitenplaats met alle prachtige aanwezige herinneringen zijn daarbij de leidraad”.

Vineyard is een professionele cateraar waar creatief en met liefde voor het vak gewerkt wordt. Russchen: ,,Er is bij ons veel aandacht voor de producten waar wij mee werken, daarnaast wordt  ambachtelijk vakmanschap  gecombineerd  met een innovatieve aanpak”. De cateraar werkt graag op locaties die zich onderscheiden door een sfeervolle omgeving en een bijzonder karakter. Naast buitenplaats Sparrendaal verzorgt Vineyard ook onder meer de catering bij Nyenrode, Rijksmuseum het Muiderslot, Kasteel Groeneveld en Kasteel de Haar. ,,Vanzelfsprekend zijn wij onze opdrachtgevers ook graag op privélocaties of bij hun bedrijven van dienst”, besluit Russchen.

Buitenplaats Sparrendaal, Hoofdstraat 89, Driebergen, tel. 0343-521290; info@sparrendaal.nl; www.sparrendaal.nl

Fotobijschrift: Er komt een nieuwe exploitant op Sparrendaal die de buitenplaats weer allure gaat geven.

advertentie
advertentie