28 januari 2014 om 00:00 Nieuws

'Eerst Sportgala, dan naar Sotsji'

Morgen presenteert Hans van Zetten samen met Helma Zenner het Sportgala van de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Daarna pakt hij zijn koffers om dinsdag als NOS-sportcommentator af te reizen naar Rusland voor de Olympische Winterspelen in Sotsji.

De Winterspelen in Rusland zijn, na Nagano 1998, Salt Lake City 2002, Turijn 2006 en Vancouver 2010 alweer zijn vijfde. En op Olympische Zomerspelen is de Leersumer al zeven keer in actie geweest als turncommentator. London 2012 met zijn televisiecommentaar bij de gouden rekstokoefening van Epke Zonderland staat elke Nederlander in het geheugen gegrift. In Sotsji zijn kunstrijden op de schaats en ijsdansen zijn sporten. Ons land heeft in deze zeer artistieke schaatssport geen deelnemers, maar buiten de Nederlandse grenzen geniet kunstrijden mondiaal grote belangstelling. ,,Als televisiesport wordt kunstrijden in ons land wel zeer gewaardeerd. Dat is mij gebleken uit de vele reacties die de NOS bij voorgaande Winterspelen ontving en de kijkwaarderingscijfers. Door het tijdsverschil van drie uren met Sotsji komen de hoogtepunten in het kunstrijden in de vroege avond op Nederland 1. Dat biedt alle kinderen de gelegenheid er kennis van te nemen, ook kunnen ze zich laten inspireren”, aldus de commentator.

Er zijn twaalf Olympische wedstrijddagen in kunstrijden en ijsdansen. De eerste is komende donderdag, één dag voor de officiële openingsceremonie die op vrijdag 7 februari plaatsvindt.

Televisiecommentator Hans van Zetten zal de komende weken wekelijks zijn belevingen in Sotsji met de lezers van Nieuwsblad De Kaap/Stichtse Courant delen.

Maar eerst nog het Sportgala in De Binder. Met veel plezier verbindt hij zich als vrijwilliger aan dit jaarlijkse evenement. Hij trekt er zijn smoking voor aan. Morgenavond alweer voor de zesde keer op rij.

advertentie
advertentie