'Recreatieschap in 2018 opheffen'

18 december 2013 om 00:00 Nieuws

HEUVELRUG - Wethouder Tim Verhoef (GL/PvdA) deelde maandagavond tijdens de raadsvergadering mee dat het recreatieschap Utrechtse Heuvelrug Vallei- en Kromme Rijngebied zich per 1 januari 2018 opheft.

Volgens de wethouder gebeurt dit omdat een meerderheid van de deelnemende gemeenten die samenwerking niet langer wil. ,,De liquidatie moet tegen zo laag mogelijke kosten worden bereikt", aldus de wethouder. ,,Alle verplichtingen moeten tegen die tijd zijn overgedragen, dan wel afgekocht."

In de komende jaren zullen allerlei zaken worden ontvlecht. De gemeenten krijgen dan verantwoordelijkheid voor terreinen binnen hun gemeentegrenzen. Voor Utrechtse Heuvelrug is dat bijvoorbeeld Doornse Gat, maar ook andere gebieden zoals de Zanderij en de Rode Haan. ,,Voor het college zijn twee overwegingen van belang: behoud van de recreatieve voorzieningen en het kan niet zo zijn dat gemeenten die het 'geluk' hebben zoveel van die recreatiegebieden te hebben geconfronteerd worden met de zwaarste lasten. Op dit moment is er geen zekerheid dat aan die twee voorwaarden wordt voldaan. We zullen er in moeten slagen om daarvoor een goede oplossing te vinden".

Op 13 maart volgend jaar volgt een definitief besluit. De raad ontvangt in februari een voorstel daarvoor.

advertentie
advertentie