Rabobank opnieuw sponsor van Sportgala

2 december 2013 om 00:00 Nieuws

HEUVELRUG - Heuvelrug Sport Initiatief (HSI) en Rabobank Utrechtse Heuvelrug werken de komende drie jaar samen. Ze bekrachtigden de samenwerking door een sponsorovereenkomst te tekenen. Hierdoor is de bank de komende drie jaar opnieuw sponsor van de verkiezing voor de sportiefste basisschool van de Utrechtse Heuvelrug.

Heuvelrug Sport Initiatief (HSI) is de overkoepelende organisatie voor sportverenigingen op de Utrechtse Heuvelrug. Zij fungeren als adviesorgaan voor de gemeente en als belangenbehartiger van verenigingen richting gemeente en politiek.

Rabobank adopteert opnieuw de categorie 'de Sportiefste basisschool van het jaar'. De Sportiefste Basisschool van het Jaar is een school voor primair onderwijs en gevestigd in de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Het reguliere bewegingsonderwijs binnen de lestijden voldoet aan de wettelijke voorgeschreven doelen en moet van goede kwaliteit zijn. Het biedt leerlingen een uitdagend bewegingsprogramma binnen en buiten de schooltijden. Binnen de school is effectief aandacht voor hygiëne en gezonde voeding. Voor schooltijd, in pauzes en na schooltijd biedt de speelplaats van de school uitdagende spel en bewegingsmogelijkheden. De speelplaats vervult naschools, in weekeinden en schoolvakanties ook een functie in de buurt. De school werkt samen met sportverenigingen in het dorp.

De winnaar van deze categorie ontvangt de Rabobank Award ter waarde van 1000 euro. Vorig jaar werd deze award uitgereikt aan Basisschool De Dolfijn in Driebergen (zie foto).

Meer informatie is te vinden op de website van de gemeente Utrechtse Heuvelrug: www.heuvelrug.nl/vrije-tijd/sportprijzen.

Dit jaar zullen voor het eerst ook de burgers hun stem kunnen uitbrengen via Facebook.

advertentie
advertentie