SVL laat tegen Zuidvogels twee punten liggen

15 november 2013 om 00:00 Nieuws

LANGBROEK - Op eigen terrein liet zaterdag eersteklasser SVL het met name in de tweede helft volledig afweten. Daarbij werd een 2-0 voorsprong uit handen gegeven en gingen twee kostbare punten verloren voor de ploeg trainer Jan Gaasbeek.

In de eerste vijfenveertig minuten was SVL heer en meest er dicteerde van meet af aan de wedstrijd. Dat betekende al in de 5e minuut de 1-0 voorsprong door een fraaie kopbal van Mark van Oudbroekhuizen. Vijf minuten later was het weer raak voor de thuisploeg die via een treffer van Thomas Malolepszy op een 2-0 voorsprong kwam.

Pas na een half uur spelen werd SVL goalie Geert Willem Merkens pas voor het eerst serieus getest en leek het een eenvoudige middag te gaan worden voor SVL. Maar niets was minder waar. Zuidvogels dat in de tweede helft de teugels eens goed aantrok, schoot al in de 55e minuut de aansluitingstreffer binnen en dwong SVL meer en meer terug rond de eigen zestien. De 2-2 in de 78e minuut was voor Zuidvogels dan ook dik verdiend, waarbij SVL uiteindelijk van geluk mocht spreken dat het daarbij bleef. De Gaasbeek elf zal wat meer continuïteit ten toon moeten spreiden om in de komende wedstrijden niet nog meer onnodige punten te gaan verspelen.