24 september 2013 om 00:00 Nieuws

Kop: HDS wederom met lege handen

Onderkop: Blessures teisteren zondag derdeklasser

Aanhef: LEERSUM – Voor de derde keer op rij slaagde HDS er niet in om punten te vergaren. In eigen huis kreeg de ploeg van trainer Frank Brouwer de kous hard op de kop en moest genoegen nemen met een 1-4 verlies tegen opponent Victoria uit Loosdrecht. Een bittere pil voor de zondag derdeklasser.

Door Huub van Aerssen

Dat er na de twee verliespartijen punten behaald dienden te worden tegen het eveneens op het puntloze staande Victoria stond als een paal boven water. Dat betekende afgelopen zondag volle kracht vooruit voor de mannen van Frank Brouwer, de geplaagde HDS trainer die momenteel te kampen heeft met tal van vaak langdurig geblesseerde en dragende spelers zoals Wilco van Drie en Bram Verbruggen (om er maar twee te noemen). Maar van meet af aan compleet ander scenario voor HDS, dat zich op geen enkele wijze wist te profileren en eigenlijk continu achter de feiten aanliep. Brouwer:” We misten gewoonweg het broodnodige zelfvertrouwen en lieten ons het spel van de tegenstander opdringen.” En daarin had Brouwer groot gelijk. Victoria speelde frank en vrij en sneed met goed combinatiespel door de falende verdediging van HDS. Dat betekende al in de 8e minuut de 0-1 voorspong voor de gasten uit Loosdrecht die geen enkele clementie betoonden met de zwalkende en met zichzelf tobbende thuisploeg. Alhoewel HDS aan inzet niets te verwijten viel, was het organisatorisch ver te zoeken en leek het motto: “ieder voor zich en God voor ons allen”. Eens te meer bleek dat het gemis van zoveel vaste waarden op dit niveau moeilijk op te vangen is. Een prachtige actie over de linkervleugel bracht Victoria in de 31e minuut op een 0-2 voorsprong en zag het er verdedigend voor HDS niet al te best uit. De thuisploeg probeerde het wel met incidentele aanvallen, maar zag die al op de zestien meter uiteenspatten. Ruststand 0-2.

In de eerste vijf minuten van de tweede helft leken de Leersummers zich enigszins hersteld te hebben en trokken fel van leer. Tot een doelpunt leidde dat echter niet, waarbij de frustratie bij de HDS spelers meer en meer toenam. Geleidelijk aan zakte de thuisploeg terug en zag in de 57e minuut Victoria uitbreiden naar 0-3, waarmee de wedstrijd eigenlijk al was gelopen. Tot overmaat van ramp volgde nog geen tien minuten later de genadeklap (0-4) en begonnen de “kopjes” van de HDS spelers meer en meer te hangen. Toch werd de tomeloze inzet van de thuisploeg in de 79e minuut beloond met een verdiende treffer door Daan van Deukeren die een vrije trap van grote afstand fraai in de bovenhoek krulde. Dat betekende tevens het laatste wapenfeit van de wedstrijd die eindigde in een zure 1-4 nederlaag voor HDS. Met nul punten uit drie wedstrijden draagt HDS de rode lantaarn in de zondag derdeklasse D, een plaats de Leersumse formatie onwaardig.