Alzheimer Café Heuvelrug

22 augustus 2013 om 00:00 Nieuws

DOORN - Het Alzheimer Café Heuvelrug op dinsdag 3 september weer geopend. Het thema van deze avond is 'Wat is dementie?'

Hoe herken je dementie? Wat is het verschil tussen vergeetachtigheid en dementie? Udo Postma, gerontopsychiater en medewerker AN, geeft uitleg beantwoordt vragen van aanwezigen.

Een Alzheimer Café is laagdrempelige ontmoetingsplaats voor mensen met (beginnende) dementie, hun familieleden, vrienden en andere belangstellenden. Iedere keer staat een onderwerp centraal. De bijeenkomst begint met een dvd of interview met een deskundige. Dit duurt ongeveer een half uur. Na de pauze is er tijd om vragen te stellen en in discussie te gaan. Na afloop kan men nog iets drinken en met elkaar praten. Er is een tafel met voorlichtingsmateriaal aanwezig.

Het Alzheimer Café Heuvelrug wordt elke eerste dinsdagavond van de maand georganiseerd in de loungeruimte van St.QuaRijn, locatie Het Zonnehuis, Bergweg 2 te Doorn. Zaal open: 19.00 uur., Aanvang: 19.30 uur. Men hoeft zich niet van tevoren aan te melden.

Toegang: gratis. Meer info: Mw.A.T.Melkert-Oosting, tel.030-6562977.

advertentie
advertentie