Stichts Mannenkoor op zoek naar versterking

19 augustus 2013 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - De zomervakantie is voor het Stichts Mannenkoor voorbij en de activiteiten zijn weer opgestart. Het lijkt nog ver weg, maar de repetities staan nu al deels in het kader van de concerten rond kerst. Het kerstconcert in de Grote Kerk in Driebergen staat op zaterdag 21 december op het programma.

Het Stichts Mannenkoor uit Driebergen bestaat inmiddels 60 jaar en is een begrip in Utrechtse Heuvelrug en omgeving.

Het koor staat vooral bekend om de grote diversiteit in repertoire en is daarmee meer dan een standaard mannenkoor: klassieke werken van grote componisten op ondermeer opera- en operettegebied tot hoogwaardige religieuze composities en volksmuziek van vroeger en nu uit binnen- en buitenland.

Musicals en pop

Daarnaast zingt het koor speciaal voor mannenkoor bewerkte composities uit musicals en schuwt het evenmin de hedendaagse popmuziek. Veel aandacht besteedt het koor aan Slavische koormuziek voor mannen.

Indien het koor zich blijvend wil kunnen bewegen op het huidige niveau met deze diversiteit, dan moet het aantal leden op z'n minst gelijk blijven, maar liever nog groeien en verjongen. Nieuwe leden zijn dan ook meer dan van harte welkom. Belangstellenden kunnen een repetitie-avond op donderdag bijwonen in kerkgebouw De Bron aan de Damhertlaan 87 (naast winkelcentrum De Sluis) te Driebergen.

Zie ook www.stichtsmannenkoor.nl.

advertentie
advertentie