Nieuw tintje voor tenniskampoenschap

9 augustus 2013 om 00:00 Nieuws

MAARN - Traditioneel is de laatste week van de zomervakantie bij LTV Maarn gereserveerd voor de jeugdkampioenschappen. En toch zal het dit jaar anders zijn. Voor het eerst speelt de jeugd volgens het nieuwe systeem met rode, oranje en groene ballen. ,,Bovendien starten de seniorenkampioenschappen op zaterdag 31 augustus, de laatste jeugddag. Dit vanwege de late zomervakantie", vertelt Nicolette Baarda.

door Monique José Timmermans

Een feestje is de tennisweek altijd. ,,Van de 150 jeugdleden hebben er zich 120 opgegeven. Bijna iedereen dus, want een aantal is gewoon nog met vakantie." De oudere jeugdleden, die de jeugdraad vormen, regelen een gezellig avondprogramma. Maandag worden de tenten opgezet en wordt er geslapen op de club.

En dan het tennis, want dat blijft de hoofdmoot. Alle jeugd komt ruimschoots op de baan. ,,Dat is het voordeel van het nieuwe KNLTB-jeugdtennis. Waar voorheen de verliezer afviel, gaat de jongere jeugd nu in teamverband spelen. De kleur van de bal geeft aan in welke categorie je zit", legt Baarda uit.

Lees meer over het kampioenschap in de krant van donderdag 22 augustus.

advertentie
advertentie