Avondwandelingen in Von Gimborn Arboretum

2 augustus 2013 om 00:00 Nieuws

DOORN - Het Von Gimborn Arboretum in Doorn houdt dit jaar zes avondwandelingen. Iedere avondwandeling heeft een eigen thema.

Met de laagstaande zon is het arboretum in de avond betoverend mooi. Op woensdag 14 augustus neemt Piet de Jong de wandelaars mee op een wandeling langs bedreigde planten in het arboretum.

Augustusavonden in het arboretum zijn speciaal, zeker als het overdag warm is geweest. Dan zijn de omstandigheden extra gunstig voor het bestuderen van bedreigde planten. Veel plantensoorten staan op hun natuurlijke groeiplaatsen onder grote druk en dreigen zelfs uit te sterven.

Arboreta en botanische tuinen trachten binnen hun mogelijkheden aan het behoud bij te dragen. Ook in het Von Gimborn Arboretum zijn er diverse voorbeelden van bedreigde soorten, onbekende maar soms verrassend ook heel bekende.

Op de site van het Von Gimborn Arboretum is informatie te vinden over alle avondwandelingen en overige evenementen: www.gimbornarboretum.nl/evenementen.html

De avond begint om 19.00 uur met koffie en thee bij het bezoekerscentrum. De wandeling begint om 19.30 uur en duurt ongeveer anderhalf uur. Verzamelen bij het Von Gimborn Arboretum aan de Velperengh 13 in Doorn. Meelopen kost vijf euro per persoon, donateurs mogen gratis naar binnen.

advertentie
advertentie