In memoriam: Co van Engelenburg

31 juli 2013 om 00:00 Nieuws

AMERONGEN - Co van Engelenburg, erelid van voetbalvereniging DVSA uit Amerongen, is onlangs overleden. Dat meldt de club op de website. Hieronder het in memoriam.

Enkele dagen geleden bereikte ons het droeve bericht dat ons Ere-lid Co van Engelenburg is overleden.

Co heeft veel voor de vereniging betekend. Eerst als voetballer bij de zaterdagafdeling toen DVSA nog een zondag- en zaterdagafdeling had. Na zijn actieve voetbalcarrière heeft hij de vereniging in vele functies gediend. Zo is hij bestuurslid geweest. Hij maakte deel uit van de bouwcommissie die het huidige clubhuis, in zelf werkzaamheid, in 1969 heeft gerealiseerd. Bij de latere uitbreiding en renovatie van de DVSA-kantine was Co ook weer een enorme steunpilaar. Naast de functie als bestuurslid heeft Co zich als elftalleider, wedstrijdsecretaris, clubscheidsrechter, klusjesman en als vrijwilliger van bardiensten in de kantine, jaren lang verdienstelijk gemaakt. In 1983 werd hem, als man waar altijd een beroep op kon worden gedaan, de Gerrit Breeschoten wisselbeker uitgereikt door de toenmalige burgemeester Mumsen.

Als kroon voor zijn vele verdiensten voor DVSA kreeg Co, op 30 april 2003, een Koninklijke onderscheiding opgespeld door de toenmalige burgemeester mevrouw Doorn. Co werd geridderd in de Orde van Oranje Nassau.

Een aantal jaren daarna heeft Co zijn werkzaamheden voor de vereniging beëindigd. Al vrij snel daarna begon hij te tobben met zijn gezondheid. Nu is ons een Ere-lid ontvallen. Hij was een echte DVSA-man. Een man met blauw bloed in zijn aderen, zoals dat binnen DVSA-kringen genoemd wordt.

Wij zullen hem dankbaar blijven gedenken en wensen zijn vrouw Greet, die zijn passie voor DVSA met hem deelde, en zijn kinderen en kleinkinderen veel sterkte toe om dit verlies van echtgenoot, (schoon)vader en opa te dragen.

Bron: www.dvsa.nl

advertentie
advertentie