'Maarsbergen' sluit de rijen

22 juli 2013 om 00:00 Nieuws

MAARSBERGEN - Een mooier en rustiger centrum voor Maarsbergen, dat is het doel waar alle inwoners van Maarsbergen zich achter scharen. De bewoners van de Tuindorpweg in Maarsbergen die zich vorige week overvallen voelden door het plan Huyser/Hartvelt hebben de initiatiefnemers gevraagd om bij de detaillering het plan zodanig aan te passen, dat ook voor hen deze optie acceptabel is.

Maarn Maarsbergen Natuurlijk (MMN), de Ondernemers Sociëteit Maarn Maarsbergen (OSMM) en de Verreniging Bewonersbelangen Maarn Maarsbergen (VBMM) hebben in een gesprek met een afvaardiging van de Tuindorpwegbewoners uiteengezet hoe de eerder door de gemeenteraad gekozen oplossing niet kon rekenen op de volmondige instemming van de inwoners van Maarsbergen, en dat het dorp recht behoort te hebben op een haalbaarheidsonderzoek van een oplossing die duurzamer en toekomstgerichter zou zijn. Grote voordelen van de alternatieve oplossing zijn de duurzaamheid, de leefbaarheid voor de dorpskern en de doorstroming voor het regionale verkeer.

Men is met elkaar overeengekomen om bij de detaillering van het plan actief te zoeken naar oplossingen in de maatvoering en in de plaats en vormgeving van de aansluiting van de nieuwe Bosweg op de Tuindorp. Maarsbergen kan zo de rijen weer sluiten, aldus de gezamenlijke conclusie.

advertentie
advertentie