Geen buit bij ramkraak (update)

22 juli 2013 om 00:00 Nieuws

AMERONGEN - Meerdere daders hebben in de nacht van zondag op maandag rond 01.45 uur geprobeerd een ramkraak uit te voeren op het pand van supermarkt Jumbo aan de Koenestraat in Amerongen. De daders hadden het zeer waarschijnlijk gemund op de ING-pinautomaat die in het pand zit. Volgens de politie hebben de daders niets buitgemaakt.

,,Het gaat om meerdere daders, hoeveel exact weten we niet", aldus politiewoordvoerder Bernhard Jens. ,,Om 01.45 uur kregen we een melding van buurtbewoners, die een harde knal hadden gehoord. De daders hebben geprobeerd om de pinautomaat met een tractor open te krijgen, maar dat is niet gelukt. De automaat zit gewoon nog op z'n plaats." Volgens Jens is het inzetten van tractoren bij ramkraken geen onbekende methode. ,,We zien het vaker gebeuren. De beveiliging van de automaten wordt steeds beter, waardoor criminelen steeds vaker grover geschut inzetten."

Na de melding zette de Driebergse politie de achtervolging in op een auto waarmee de daders wegvluchtten. Het lukte de politie niet om een dader, of daders, te pakken. ,,Ze zijn met hoge snelheid richting snelweg A12 gevlucht. Op die snelweg zijn ze richting Utrecht gereden. We hebben ze nog een tijd achtervolgd, maar de auto van de criminelen bleek te snel."

De politie kan nog geen signalement van de daders, of hun vluchtauto geven.

advertentie
advertentie