Tweeduizend handtekeningen voor plan supermarkt

2 juli 2013 om 00:00 Nieuws

MAARN - Meer dan tweeduizend handtekeningen en een hekwerk vol met beschilderde doeken moeten de aanmoediging zijn om achter de plannen voor de nieuwbouw van de Plus te gaan staan. ,,Als iedereen van meet af aan goed meedenkt, kan de procedure zonder vertraging door bezwaren worden doorlopen en staat de supermarkt er het snelst”, aldus wethouder Elisabeth van Oostrum die de petitie zaterdag in ontvangst nam tijdens een muzikale bijeenkomst op het 5Meiplein.

door Monique José Timmermans

De initiatiefgroep van de petitie startte de actie aanvankelijk om meer aandacht voor het braakliggende terrein te krijgen, maar werd ingehaald door de tijd. Met de aankoop van de grond door AJ Investments wordt oplevering van de supermarkt ter grootte van 1500 m2 verwacht in november 2014.

Dat was geen reden voor de initiatiefnemers, Manon Scholten, Lillian Brinks en Lidy Kortenoever geweest om achterover te gaan zitten. Zij hebben de nieuwe actualiteit aangegrepen om de gemeente aan te sporen de herinrichting in een snel en constructief proces vlot te trekken. ,,Wij houden daarbij vinger aan de pols.” Maarn/Maarsbergen werd op de kaart gezet met een lokale versie van het lied ‘Het Dorp’ van Wim Sonneveld.

Na dit eerste officiële gedeelte volgde de bekendmaking van het winnende doek. Eervolle vermeldingen had de jury, waarin onder andere lokale kunstenaars Dorien Schults en Nanda van der Vliet, zitting hadden voor de creatieve verbeelding van hetgeen zich rond het ‘gat van Maarn’ allemaal heeft afgespeeld.

Aan de actie die mogelijk werd gemaakt door de lokale winkeliers werkten naast de drie basisscholen, eetcafé Hakuna Matata, dagcentrum De Regenboog en kinderopvang De Trommelaar mee. Het werk van groep 7 van De Ladder sprak de jury het meest aan. ,,De smiley’s rondom de plus geven alle emoties weer.” De hele klas wordt getrakteerd op pannenkoeken bij Brasserie Laag Kanje.

advertentie
advertentie