Nieuwe misdaadroman van M.P.O. Books

27 juni 2013 om 00:00 Nieuws

DOORN - Sinds 21 juni ligt de nieuwe thriller ‘Een afgesloten huis’ van de inmiddels bekende schrijver M.P.O. Books in de boekhandel. Ook dit keer heeft hij weer een unieke misdaadroman geschreven. In ‘Een afgesloten huis’ combineert de Doornse schrijver het genre ‘legal thriller’, waarin een advocaat het voor zijn cliënt opneemt, met de politieroman. Resultaat is een spannend verhaal dat zich afspeelt op de Utrechtse Heuvelrug. Door diverse aanwijzingen kan de actieve lezer meezoeken naar de oplossing voor de moord.

door Caro van den Berg

Genietend van een koffie op een Doorns terras vertelt auteur Marco Books over ‘Een afgesloten huis’. ,,Het boek gaat over de moord in een woning aan de Piet Heinlaan in Doorn op topcrimineel Fred Duijster. Hij is in zijn woning om het leven gebracht. Door beelden van een bewakingscamera is de politie ervan overtuigd dat crimineel Rafaël du Mez de dader is. Zijn zus is overtuigd van zijn onschuld. Zij schakelt een advocaat in met het dringende verzoek om haar broer vrij te pleiten. De advocaat, die Rafaël van een eerdere zaak kent, heeft het gevoel voor een onmogelijke opgave te staan.”

Centrale rol

De betekenis van integriteit, en het gemis daarvan, speelt een centrale rol in deze thriller. Verschillende voorbeelden komen in het verhaal voorbij. ,,Als je zoiets ontdekt, wat doe je er dan mee? Stel je het aan de kaak, of houd je je mond, of word je misschien net zo”, licht Books een tipje van de sluier op.

De schrijver debuteerde in 2004 met ‘Bij verstek veroordeeld’, dat door de Detective- en Thrillergids van Vrij Nederland werd onthaald als één van de nieuwe Nederlandse topthrillers. De boeken van Books maken deel uit van een serie over het rechercheteam van district Heuvelrug. ‘Een afgesloten huis’ is alweer het achtste deel uit deze serie.

De auteur bestempelt zijn laatste boek als een ‘unieke cross-over thriller’. ,,Als in een boek de politie op de voet wordt gevolgd, dan spreken we van een politieroman. Als een boek het werk van een advocaat belicht, dan heet dat een legal thriller. Ik combineer beide perspectieven in dit boek. Er wordt een verdachte aangehouden, en die heeft het waarschijnlijk gedaan, maar er is een klein beetje ruimte voor twijfel. Ik wissel scène voor scène het perspectief van de politie met dat van de advocaat. Een kruising tussen de politieroman en de legal thriller dus. Dat is uniek in Nederland”, aldus de schrijver.

Ludieke actie

Tijdens het lezen van dit spannende boek, zo oordeelde de Read Shop in Doorn, zou de lezer de tijd en zon vergeten; met verbrandingen tot gevolg. Daarom gaf de boekwinkel als ludieke actie de eerste tien kopers van ‘Een afgesloten huis’ een flesje beschermende zonnebrandspray cadeau. Deze eerste boeken, inclusief spray, zijn inmiddels al lang de deur uit.

‘Een afgesloten huis’ van Uitgeverij De Leeskamer, ISBN”: 978-90-8606-038-02, is voor € 17,95 te koop bij diverse boekhandels, en tevens online te koop. Informatie: www.mpobooks.nl

advertentie
advertentie