Boomgaarddag in Amerongen

21 juni 2013 om 00:00 Nieuws

AMERONGEN - Rond het 130 jaar oude landhuis van de familie Mulder, ook bekend van Formaat Keukens aan de Rijksstraatweg 24 in Amerongen, wordt zaterdag 6 juli een boomgaardag gehouden. Bezoekers kunnen tussen 10.00 en 17.00 uur meedoen met tal van activiteiten.

In de boomgaard kunnen bezoekers genieten van een drankje. Voor de kinderen zijn er spelletjes en is er de mogelijkheid om een ritje met de ponywagen te maken. Een ouderwetse 'tollendraaier' neemt u mee naar het verleden. Hij laat zien hoe de populaire tol gemaakt wordt. Een smid toont zijn vakwerk en u waant zich terug in de tijd bij het zien van de oude landbouwmachines, waarbij een stukje historie wordt verteld.

Amerongen Steigerhout laat zien welke producten je met steigerhout kunt maken. Tevens kan men die dag vanuit het naastgelegen infocentrum van het Utrechts landschap een wandeling langs de aaibare stenen, een unieke expositie in natuurlijke omgeving, maken.  Rond het oude woonhuis kunnen ze snuffelen langs de verschillende kraampjes.

Er is voldoende parkeerplaats bij de entree van het Nationale Park de Utrechtse Heuvelrug (De Burgwal), van waar u binnen een minuutje in de Boomgaard bent. Toegang is gratis. Meer informatie via tel. 0343-591677 of  06-10536198 of mail naar amerongen-landdag@hotmail.com

advertentie
advertentie