Startsein fairtrade fietsroutes

25 juni 2013 om 00:00 Nieuws

HEUVELRUG - Burgemeester Frits Naafs gaf zaterdag in Doorn het startsein voor de fairtrade fietsroutes die voor deze gemeente zijn ontworpen door de werkgroep Fairtrade Gemeente Utrechtse Heuvelrug. Bij diverse restaurants, cafés, viswinkels en twee wereldwinkels langs de drie routes kunnen fietsers een fairtrade consumptie gebruiken.

Omdat het aanbod niet overal het zelfde is, moeten fietsers er wel even naar informeren bij de horeca-deelnemers. Het nut van de routes werd tijdens de feestelijke startbijeenkomst door verschillende mensen onderstreept. Henny Verbruggen, directeur van de VVV die heeft meegewerkt aan het initaitief, beloofde de routes volop onder de aandacht te zullen brengen.

Harry van Wegen, regiovoorzitter van de Koninklijke Horeca Nederland, meldde dat het gebruik van fairtradeproducten wordt gestimuleerd door zijn organisatie met behulp van workshops. En Yvette Boellaard van Tuyl zei dat haar horecabedrijf De Bergse Bossen in Driebergen een breed assortiment aan duurzame producten heeft, waarvan fairtrade-consumpties een vast onderdeel vormen.

Na een korte toespraak gaf burgemeester Naafs het sein voor vertrek aan een groep fietsers die ondanks de sombere weersverwachting op weg gingen om kennis te maken met de routes en de fairtrade horeca. De routebeschrijvingen zijn verkrijgbaar bij de VVV in Doorn, aan de Amersfoortseweg 27a.

advertentie
advertentie