Bloemen gezaaid in 'Gat van Maarn'

27 mei 2013 om 00:00 Nieuws

MAARN - Duizenden bloemenzaadjes zaaiden leden van GroenLinks/PvdA Utrechtse Heuvelrug afgelopen zaterdag in het 'Gat van Maarn'. Dat gebeurde na een ochtend canvassen in de hofjesbuurt van Maarn. Men was er om te horen wat bewoners vinden van hun buurt en wat dorpshuis De Twee Marken voor hen betekent. De leden van de afdeling Utrechtse Heuvelrug werden vergezeld door Roelof van Laar, lid van de PvdA-fractie in de Tweede Kamer.

Bijna alle bewoners noemden als grootste pluspunt van hun buurt de rustige, kindvriendelijke, groene woonomgeving. Als grootste minpunt werd door vrijwel iedereen het 'Gat van Maarn' genoemd. Zoals een van de bewoners zei: 'nu is Maarn een dorp, maar straks alleen nog een buitenwijk'.

De punten die het meest genoemd werden die door de politiek zouden moeten worden opgepakt: zorg voor een voldoende voorzieningenniveau zodat het dorp Maarn vitaal blijft, betere communicatie over plannen van de gemeente, ook als er door omstandigheden geen voortgang is.

Vrijwel iedereen - de een wat meer dan de ander - maakt gebruik van De Twee Marken, voor sport, een cursus of de bibliotheek of juist voor een combinatie van die dingen.

De resultaten van de enquêtes zijn doorgegeven aan de gemeenteraadsfractie van GL/PvdA. Na afloop werd er in De Twee Marken nagepraat met een aantal actieve bewoners die zich inzetten voor de leefbaarheid van Maarn.

advertentie
advertentie