Dalto verliest van PKC

26 mei 2013 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - De week vrijaf heeft de ploeg van Ron Steenbergen geen goed gedaan. In een wedstrijd waarin bij winst nog kans op de kruisfinales was, liet Dalto het in de tweede helft met slechts vier doelpunten afweten en zo kon de kersverse zaallandskampioen PKC heel gemakkelijk de punten in Papendrecht houden: 20-14.

Uit bij PKC was het de laatste kans voor Dalto/BNApp.nl om nog aan te haken bij de bovenste twee plaatsen die recht geven op de kruisfinales. Daarvoor moest landskampioen PKC worden verslagen. Dat dit niet onmogelijk is, is in het verleden gebleken, want Dalto kan meestal wel een goede wedstrijd op de mat leggen tegen PKC. In de eerste helft was er dan ook sprake van een gelijkwaardige wedstrijd, waarbij Dalto zelfs een aantal keer op voorsprong kon komen. Het was wel een vrij matte eerste helft, vooral ook door de wind die regelmatig met vlagen over het veld waaide, waardoor zuiver schieten moeilijk was. PKC spande zich niet overmatig in en dat gaf Dalto de gelegenheid om een voorsprong op het scorebord te zetten bij 5-7 en 6-8. Bart Nieuwenweg (4x) en Barbara Brouwer (3x) waren in de eerste helft redelijk zuiver en de rust brak aan bij een 10-10 stand. Een stand waarbij dus alles nog mogelijk was.

De tweede helft begon al snel met een doelpunt voor PKC. De 12-10 die volgde was discutabel, want een aanvallende actie werd niet afgefloten )terwijl dat wel het geval was) en vervolgens werd gelijk gescoord. Dit leek het breekpunt van de wedstrijd, want Dalto was er door van slag en wist niet (meer) in het spel te komen. Bij 13-10 en na 17 minuten spelen kon Dalto door Bart Nieuwenweg pas de eerste goal in de tweede helft laten aantekenen. Bij Dalto was de geest letterlijk uit de fles en de rest van de tweede helft was het aanzien voor wat betreft Dalto niet waard. Veel plaatsfouten, onbegrip en geen beleving en inzet kenmerkten het spel van Dalto. Bij 17-13 en 17-14 (Jelle Steenbeek en Bart Nieuwenweg) leek Dalto nog even aan te haken, maar gelijk daarna benutte PKC een strafworp en daarmee was het verzet definitief gebroken. PKC werd verder geen strobreed meer in de weg gelegd en de ploeg kon allerlei hoogstandjes gaan uitproberen. De acties die lukten, kregen de handen van zowel thuis- als uitpubliek op elkaar en konden zo door voor een nominatie van doelpunt van het jaar. Bij Dalto lukte weinig tot niets meer en het laatste kwartier werd uitgekeken naar het eindsignaal van de scheidsrechter dat bij 20-14 kwam. Voor Dalto is met deze nederlaag het seizoen voorbij en de twee resterende wedstrijden zijn nog goed voor de statistieken. De ploeg heeft zich ook voor volgend seizoen verzekerd van een plek in de ereklasse, maar het is jammer dat aan het landskampioenschap van vorig seizoen geen vervolg kan worden gegeven.

Doelpunten: Bart Nieuwenweg (6), Barbara Brouwer (3), Jesper Oele (2), Jelle Steenbeek (2) en Lieveke Meiling.