Fraaie zege KCD begeleidt vertrek Martine Storm

26 mei 2013 om 00:00 Nieuws

DOORN - In een echt middenmootduel boekte KCD een fraaie 18-12 overwinning op KIOS. Dat betekende dat Martine Storm na een zeer lange loopbaan in het eerste team afscheid mocht nemen in een feestelijke ambiance.

Na de onnodige nederlaag bij VZOD waren de laatste titelkansen voor de Doornse korfballers verkeken en daarom kon de ploeg van de scheidende trainer/coach Klaas Otten vrijuit beginnen aan de laatste van twee klussen. Dat gebeurde weer met Susanne Honingh, die na ruim twee maanden blessureleed haar rentree maakte, maar zonder Stefan Falkenberg die niet fit genoeg was om te starten. Op zijn plaats speelde Paul Kraan een prima partij. Direct bracht Bart Roodenburg de groen-witten aan de leiding, maar daarna ontstond een leuke wedstrijd die volledig gelijk op ging. Onder leiding van de puik fluitende arbiter Barend was er alleen bij 2-4 een gaatje van twee goals, maar verder scoorden de ploegen tot aan de thee om en om. Hoogtepunt in die helft was de 3-4 van Ivo Stomp; het was ook het enige doelpunt dat niet van afstand werd gescoord door KCD, want de ploeg had er van ver goed het oog in. Even leek het er op dat de thuisploeg met een voorsprong mocht rusten maar KIOS antwoordde scherp: 7-8.

Direct na de thee miste KCD een strafworp maar de ploeg kwam toch weer gelijk. Daarna werden de Doornaars sterker, maar de afwerking was in die fase nog onvoldoende en daarom moest het publiek bijna tien minuten op de verdiende voorsprong wachten. Weer lieten de gasten zien dat ze minder kansen nodig hadden en binnen anderhalve minuut was het alweer 9-10. Een kwartier voor tijd kwam bij 11-11 Stefan Falkenberg alsnog in het veld en dat zorgde voor onrust in de Nieuw Vennepse verdediging. Die werd vakkundig afgestraft en omdat het andere vak maar twee minuten nodig had voor twee goals was de wedstrijd met nog vijf minuten opeens beslist: 15-11. Bij 16-11 kreeg Martine Storm haar verdiende publiekswissel met bloemen en applaus waarna de wedstrijd op 18-12 werd afgesloten. Helaas voor KIOS moest de ploeg ook nog eens twee zware blessures incasseren wat niet in de lijn van deze sportieve wedstrijd lag.

Volgende week sluit KCD de competitie af in Harmelen.

Goals: Geer Janne Baakman 3, Laura Briede 3, Martine Storm 1, Stefan Falkenberg 3, Johan Kraan 1, Bart Roodenburg 3, Ivo Stomp 4.