Vrienden Dorpshuis Maarn uit de startblokken

21 mei 2013 om 00:00 Nieuws

MAARN - Maarn is - bijna - een nieuwe vereniging rijker. De vereniging Vrienden Dorpshuis De Twee Marken heeft op maandagavond 27 mei haar oprichtingsvergadering. In dorpshuis De Twee Marken uiteraard.

De initiatiefnemers reageren op de groeiende onrust over de toekomst van het dorpshuis. Zij vinden dat Maarn en Maarsbergen hun 'openbare huiskamer' moeten behouden, ook in tijden van crises en bezuinigingen. ,,Nog maar vijftien jaar geleden was 'De Twee Marken 'de logische plek voor peuterwerk, jongerensoos, volwassenenonderwijs, ouderensociëteit, binnensporten, muziekles en bibliotheek. Het was ook de plek waar je dorpsgenoten makkelijk tegen het lijf liep, waar je tegen een schappelijke prijs een kopje koffie kon drinken, waar het dorp samenkwam bij bijzondere gelegenheden. Langzaam maar zeker werd die functie van centraal ontmoetingspunt uitgehold", aldus de oprichters van de vereniging in een persbericht.

,,Met de plannen voor een Brede School op de plaats van basisschool Wereldkidz Meent, naast het Dorpshuis, is het tijd om na te denken over de plannen voor deze locatie. Op dit moment zijn de inwoners van Maarn en Maarsbergen daar niet bij betrokken. Toch zijn zij belanghebbend. In feite de belangrijkste partij", aldus Agaath Pescher, één van de initiatiefnemers. Zij voelt zich ook mede-eigenaar, want bij de koop destijds van een nieuwbouwhuis in de wijk De Driesprong moesten alle kopers een bedrag fourneren voor de realisatie van het dorpshuis. De initiatiefnemers vinden dat de inwoners van Maarn en Maarsbergen actief betrokken horen te worden bij de plannen. Daartoe wordt nu de vereniging Vrienden Dorpshuis De Twee Marken opgericht.

Op de oprichtingsvergadering wordt gesproken over de benodigde statuten, over doel, taken en ambities, over de contributie (voorstel € 5,- per persoon per jaar) en over de samenstelling van het bestuur. Nadat de initiatiefnemers veertien dagen geleden gestart zijn met de acquisitie hebben zich 75 sympathisanten en vijf kandidaat-bestuursleden gemeld. Wie ook wil mee denken of mee wil doen kan zich melden via e-mailadres vriendendorpshuis@live.nl of via www.maarnactief,nl/vriendendorpshuisdetweemarken of via 0343-442804 (Marjolein Copier).

De oprichtingsvergadering is op maandagavond 27 mei 2013, aanvang 20.00 uur in Dorpshuis De Twee Marken, Trompplein 5.

advertentie
advertentie