Zaterdagmiddagactiviteit in museumtuin van Vroeger en Nu

17 mei 2013 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - Anne Folman laat op zaterdag 25 mei om 14.30 uur in de museumtuin twee powerpoint-presentaties zien. Deze behandelen de ontwikkeling van de kastelen aan de Langbroekerwetering en de buitenhuizen in Driebergen-Rijsenburg.

Omdat Vroeger en Nu al voor het vijfde jaar lespakketten aanbiedt voor de basisscholen, leek het de organisatie van het museum een goed idee om de donateurs ook eens kennis te laten nemen met de inhoud daarvan. De lessen zijn samengesteld voor de groepen 5 tot en met 8 en behandelen onderwerpen uit de geschiedenis van het dorp. Omdat volwassenen die bij de lessen aanwezig waren enthousiast reageerden, wil Anna Folman een uurtje vullen met twee voorbeelden: 'Ridders en kastelen' en 'De buitenhuizen in Driebergen-Rijsenburg'. Deze powerpoints geven ook volwassenen inzicht in hoe woontorens tot kastelen uitgroeiden en welke ontwikkelingen er plaatsvonden nadat Dennenburg en Sparrendaal werden gesticht.

Kosten: € 2,50. Plaats: Tuin van het museum van Vroeger en Nu, Traaij 104, Driebergen-Rijsenburg. Bij slecht weer wordt een tent opgezet. Tijd: 14.30 tot 15.30 uur.

advertentie
advertentie