Team Heuvelrug bijna klaar voor KWF-klim

10 mei 2013 om 00:00 Nieuws

MAARN - Het Alpe d’HuZes-bloed blijft stromen door de aderen van Paul van Soest. De eerste week van juni is hij voor de derde achtereenvolgende keer te vinden op de bekende Alpe d’Huez in Frankrijk om te fietsen voor KWF Kankerbestrijding. Met de verkoop van stroopwafels bij de Plus vanaf maandag hoopt Team Heuvelrug de donatie voor het Fonds te vergroten. ,,Ter afsluiting staan we zaterdag 18 mei met een kraam bij de Plus om grote stroopwafels te bakken.”

door Monique Jose Timmermans

Team Heuvelrug heeft inmiddels leden uit de hele regio, bijvoorbeeld uit Wijk bij Duurstede, Doorn en Driebergen. ,,We hebben hen vorig jaar via de stroopwafelactie leren kennen. Ze waren toen ook heel enthousiast. Een vriend van een van hen fietst ook mee. Zijn vader is aan kanker overleden.” Er staat dus weer een enthousiast en gemotiveerd team, zij het uit een iets opgerekte regio. ,,Meedoen kost veel tijd, dat zeggen we tegen kandidaat-leden ook duidelijk. Het is niet alleen trainen, maar ook duizenden euro’s sponsorgeld bijeensprokkelen. Dat niet iedereen zich zoveel van werk en gezin kan vrijmaken is logisch.”

Zelf is Van Soest tot op het bot gemotiveerd. ,,Nog een keer die week ter plaatse meemaken waar zoveel loskomt aan emotie, verhalen, verdriet en vreugde is voor mij bijzonder en een fantastische ervaring.” Het doel is goed, daaraan twijfelt niemand. Volgens de sportieve inwoner van Maarn is het goede van deze organisatie dat elke ingelegde euro ook daadwerkelijk aan kankerbestrijding besteed wordt. ,,Ter plaatse betaalt iedereen zijn eigen kosten, tot elk kopje koffie toe.” Ook de organisatie doet nergens aan mee, als het ook maar het minste geld kost. Zelfs het keurmerk goede doelen laat men schieten omdat ervoor betaald moet worden, weet Van Soest. ,,Daardoor kan ik het ook goed verantwoorden aan mensen die ons financieel steunen.”

En die steun komt van sponsors, die hun bijdrage dit jaar prolongeren. Maar ook van acties bijvoorbeeld met statiegeld (bij de Plus samen met het Roparun Team Amazing) en collectebussen bij supermarkten, een spinningmarathon in Utrecht, de verkoop van sleutelhangers en de stroopwafels in diverse plaatsen. Nieuw idee is de wenskaartenactie met een lintje erin om iemand persoonlijk in het zonnetje te zetten.

Voor de sportieve uitdaging traint de fietser nu zo’n 15 uur per week. Afgelopen weekend zelfs in de Ardennen om ook wat hoogtemeters te pakken. ,,Vorig jaar ben ik drie keer naar boven geweest op de Alpe, nu wil ik vier keer. Mijn teamgenoten van vorig jaar sponsoren met name in ruime mate die vierde klim.”

De sportieve leden van het team en de Alpe d’HuZes-organisatie kunnen niet zonder de steun van vele vrijwilligers. Ook daarvan neemt Team Heuvelrug er vijf mee naar Frankrijk. Cees Legemaat, teamlid van vorig jaar, is inmiddels binnen de organisatie mede verantwoordelijk voor de stroomvoorziening en de anderen vinden ter plaatse werk.

u deelnemers.opgevenisgeenoptie.nl/teams/team-heuvelrug

advertentie
advertentie