Gemeente koopt terrein Hoek

8 juli 2010 om 00:00 Nieuws

De verkoop vond plaats na jarenlange onderhandelingen in verband met de verscherpte milieueisen die aan de verkoop van LPG zijn gesteld. De verkoop op deze plek werd als ‘onaanvaardbaar’ bestempeld. De gemeente koopt het bedrijfsterrein voor €1.890.000 en dat is mede mogelijk door een subsidie van € 300.000 die de Provincie heeft bijgedragen Dit bedrag komt uit het Fonds Uitplaatsing Hinderlijke Bedrijven van de Provincie.

Overeenkomst voor 1,8 miljoen euro ondertekend DRIEBERGEN - Vorige week is de overeenkomst van de verkoop van Hoek Beheer BV ondertekend op het kantoor van genoemde onderneming. De ondertekening geschiedde in aanwezigheid van Wouter de Jong - gedeputeerde Provinciale Staten Utrecht, Tim Verhoef - wethouder gemeente Utrechtse Heuvelrug en de gebroeders Roel, Henk en Gert van den Brink- eigenaren van Hoek Beheer.

Ook ontvangt de gemeente een subsidie van € 209.000 uit het Investeringsbudget Stedelijke Vernieuwing. Handhaving van het LPG-station zou nadelige gevolgen kunnen hebben voor de geplande woningbouw aan de Lang Dreef en de toekomstige ontwikkeling van het Centrumplan. De Gemeente zal het verworven gebied gebruiken voor woningbouw.

Heuvelrug Wonen heeft aangeboden een deel van de gronden en wagenloods te kopen voor een bedrag ad € 550.000 onder voorwaarde dat een aantal woningen in de sociale huursector worden gebouwd. Op 1 juli 2011 moet het LPG-station gesloten zijn. Op uiterlijk juli 2015 vindt de feitelijke oplevering van het bedrijventerrein plaats.

Voor Hoek Beheer betekent het dat naar een nieuwe vestigingsplaats gezocht moet worden om de huidige activiteiten voort te kunnen zetten.Gedeputeerde de Jong benadrukte dat het Provinciaal beleid er op gericht is om zogenaamde ‘hinderlijke’ bedrijven te verplaatsen en hierbij steun te verlenen.

advertentie
advertentie