Plein 6 en gemeente eisen duizenden euro’s van elkaar

12 mei 2010 om 00:00 Nieuws

DOORN - De gemeente en restaurant Plein 6 in Doorn eisen geld van elkaar. De gemeente vindt dat Plein 6 €30.000,- moet betalen omdat het restaurant vorig jaar zonder terrasvergunning toch, meerdere malen, zijn terrasstoelen- en tafels buiten heeft gezet. De eigenaar van het Doornse restaurant, Alex Blaauwendraat, eist op zijn beurt €47.000,- van de gemeente, vanwege de geleden omzetschade door de, vertraagde, renovatie van het Kerkplein.

De beide partijen stonden vorige week tegenover elkaar voor de Utrechtse bestuursrechter. De €30.000,- die de gemeente van de restauranteigenaar eist is opgebouwd uit twintig boetes van €1500,-, voor iedere keer dat Plein 6 het terras heeft buitengezet zonder vergunning.

De €47.000,- die Blaauwendraat eist is berekend door zijn accountant. Het verzoek van het Doornse restaurant om deze geleden schade te vergoeden is in december door de gemeente afgewezen. De advocaat van restauranteigenaar Blaauwendraat, Alfons Werners uit Doorn, zegt de gemeente te dagvaarden om dit besluit aan te vechten.

Een uitgebreid verhaal over deze zaak leest u in NieuwsbladDeKaap.nl van 20 mei. De bestuursrechter zal op deze dag ook uitspraak doen.

advertentie
advertentie