de Giro d’Italia komt’

29 april 2010 om 00:00 Nieuws

,,Na de lunch gaan we -uiteraard in onze eigen clubkleding- met z’n allen naar buiten om de reclamekaravaan en de renners te zien passeren. Na de passage gaan we de rest van de etappe op de televisie volgen. Het parcours dat de renners volgen wordt regelmatig door onze leden gereden tijdens de diverse toertochten die wij organiseren. Ook aan de toertocht op zatedag 8 mei, die de deelnemers over het parcours van deze Giro-etappe voert, doet een groot aantal leden van onze vereniging mee”, vervolgt Wapperom.

DRIEBERGEN - De Driebergse Touringclub (DTC) heeft zondag 9 mei, de dag dat de tweede etappe van de Giro een groot deel over de Utrechtse Heuvelrug voert, met stip in de agenda staan. ,,Het kon haast niet mooier. Dit jaar bestaan we dertig jaar. Dan krijg je als ‘cadeau’ de passage van de Giro. Met een aantal leden gaan we natuurlijk kijken. We verzamelen bij restaurant de Bergse Bossen in Driebergen, waar we gezamenlijk gaan lunchen”, vertelt Henk Wapperom, bestuurslid van de DTC. door Rob Verbraak

De DTC is met zevenhonderd actieve leden de grootste fietsclub van Nederland. Van de leden komen er vijfhonderd uit de provincie Utrecht. DTC heeft een eigen clubblad, waarin niet alleen over toertochten wordt geschreven, maar ook fietstechnische tips zoals onderhoud en kleding aan bod komen. Het jongste lid is 7 jaar. Het oudste lid is 79 jaar en nog steeds actief op de fiets. De club is lid van de Nederlandse Toer Fiets Unie. Niet alleen mannen zijn lid van de DTC er is ook een aparte vrouwengroep.

De volledig gepijlde weg- en ATB-tochten die worden uitgezet kunnen allemaal in eigen tempo gereden worden. Niet alleen in Nederland worden tochten georganiseerd, maar ook in het buitenland. De bekendste buitenlandse tocht die de DTC organiseert, is zonder twijfel de Jean Nelissen Classic. De naam Jean Nelissen is niet zomaar gekozen. Nelissen was een bekende wielerverslaggever. Toen de vorige voorzitter van de DTC, Wim van Veldhuizen, in een hotel in Luxemburg overnachtte waarvan de eigenaar toevallig ook Jean Nelissen heette, was de naam gauw gevonden. Dit jaar wordt deze classic voor de achtste keer gereden. De start is in de plaats Vianden in het noorden van Luxemburg. De deelnemers kunnen kiezen uit verschillende afstanden, 220 kilometer, 165 kilometer, 135 kilometer, 85 kilometer of 50 kilometer.

Vorig jaar waren er bij de classic niet alleen deelnemers uit Nederland maar ook uit België, Duitsland en Luxemburg. Er is plaats voor maximaal 1500 deelnemers. De inschrijving voor de classic is gestart in november vorig jaar. Momenteel zijn al ruim duizend inschrijvingen binnen. ‘Het is niet alleen de mooiste, maar ook de zwaarste toertocht.’ Bij de 220 kilometer zitten in totaal 4500 hoogtemeters, vergelijkbaar met de wielerklassiekers Luik-Bastenaken-Luik en de Amstel Gold Race. Inschrijven voor deze tocht is nog mogelijk voor info zie www.dtcnet.nl.

,,Het hele jaar organiseren we ter gelegenheid van ons dertigjarig bestaan allerlei kleinere activiteiten. Eind september vieren we op een grootse manier dit lustrum. Van 24 tot 26 september gaan we, met als uitvalsbasis restaurant de Bergse Bossen, een heel weekend fietsen. Elke dag rijden we een andere tocht, die de deelnemers zal voeren langs de vele mooie plekken die onze omgeving rijk is. We gaan gezamenlijk lunchen en dineren, want ons motto is ‘samen uit, samen thuis’. We zijn overigens nog op zoek naar nieuwe leden om recreatieve toertochten te fietsen”, besluit Wapperon.

advertentie
advertentie