Cadeaus en mode van de Wereldwinkel

8 april 2010 om 00:00 Nieuws

In Doorn weten de medewerkers wat ze verkopen. Zo’n twintig vrijwilligers zorgen ervoor dat alles reilt en zeilt in de onlangs vernieuwde winkel aan de Amerfoortseweg. ,,De winkel heeft een nieuwe indeling gekregen, waardoor het voor de klanten én voor ons prettiger winkelen en werken is,” aldus Mieke Vink. Het bestuurslid is blij met al de medewerkers die zich inzetten voor de verkoop van eerlijke producten waar een rechtvaardige prijs voor is betaald.,,Eigenlijk is de wereldwinkel een pionier op het terrein van maatschappelijk verantwoord ondernemen,” aldus Mieke. ,,De importeurs van onze producten werken veel meer dan de reguliere winkels met vaste contracten. Dat biedt de makers veel meer continuïteit in arbeid.”

DOORN - De wereldwinkel Doorn straalt, kleurt en geurt van verre landen en andere culturen. Sieraden, kleding, boeken, wenskaarten, speelgoed en natuurlijk chocolade. Maar er zijn nog veel meer leuke kleine en grote cadeaus te vinden. Elk product in de winkel vertelt zijn eigen verhaal. Zoals de veelkleurige mand van recycled plastic uit Bangladesh, of de prachtig glanzende ovenschaal van aardewerk uit Colombia. door Rose Carry Lokin

Wie zoekt naar een leuk en origineel cadeau is bij de wereldwinkel aan het goede adres. Niet alleen is er een ruime keuze uit heerlijke levensmiddelen zoals koffie, thee, broodbeleg, wijnen, noten en specerijen, ook liggen er artikelen die alles te maken hebben met geluk en vind je er boeken en doosjes vol wijsheden en lieve wensen. Trendy is ook de tas die gemaakt is van autogordels. Origineel, praktisch en een echte eye catcher.

Pas binnen is de nieuwe lente en zomercollectie dameskleding. ,,Graag willen we de collectie goed laten zien,” aldus Mieke. Op vrijdag 23 april is hier de uitgelezen kans voor. Dan showen de medewerkers van de wereldwinkel Doorn de nieuwste ensembles in De Koningshof aan het Kerkplein (achter de Maartenskerk) in Doorn. Vrolijke kleuren als paars, roze, lila, blauw en groen en diepe aardetinten zijn gekozen voor pantalons, colberts, rokken en t-shirts. Ook jasjes met borduurwerk maken deel uit van de collectie. De presentatie van de modeshow wordt gehouden in samenwerking met Sari Fair Fashion, een organisatie die staat voor een rechtvaardige inkoop. De zaal is vanaf 19.30 uur open. Het programma begint om 20.00 uur met een diapresentatie over een werkgelegenheidsproject van de Garo vrouwen uit Bangladesh. Marjolein Jonkers van Sari vertelt daarbij over het leven en werk van de vrouwen die de kleding hebben gemaakt. Toegang is gratis.

Wereldwinkel Doorn, Amersfoortseweg 12a, tel: 0343-416251. Open van di t/m za van 09.30-17.00.

advertentie
advertentie