Amerongen kleurt oranje

1 april 2010 om 00:00 Nieuws

Sinds anderhalve maand is de kersverse voorzitter van de Oranjevereniging actief. Net terug uit België van een beurs waar hij olijfolie heeft gepresenteerd, is het even omschakelen naar het oranjefeest. Van Donkelaar benadrukt het vele werk dat vrijwilligers verzetten om alles mogelijk te maken.

Koninginnedag programma voor jong en oud AMERONGEN - Met een sprankelend programma laat de 65 jarige Oranjevereniging Amerongen zich dit jaar van haar beste kant zien. Onder leiding van haar nieuwe enthousiaste voorzitter Nico van Donkelaar is er van jong tot oud van alles te doen rond Koninginnedag.

door Caro van den Berg

Op woensdag 28 april begint het programma traditiegetrouw met de Oranjebingo voor senioren in De Uithof. Er zijn prachtige prijzen beschikbaar gesteld door de Amerongse winkeliers, families en sponsoren. Wie opgehaald wil worden kan bellen met Dita Haze, telefoon 451487 of Gerrie van Dam, telefoon 457764.

Op donderdag 29 april zullen vier Amerongse bands van 21.00 tot 00.30 een swingend optreden verzorgen in de tent op de Laan. Kaarten voor dit Rockin’ with the Royals Concert € 3,50 tijdens de voorverkoop bij Café De Tram; op 29 april (en bij de ingang) € 5,00.

Op vrijdag 30 april gaat het Oranjefestijn verder, met om 07.45 een fietstocht door de natuur o.l.v. Leen Blankestijn. Start op De Hof. Om precies 08.00 uur zullen de klokken luiden, en worden de inwoners verzocht te vlaggen om hiermee het dorp rood-wit-blauw-oranje te laten kleuren. Om 09.30 zal bij het Kasteel de jaarlijkse aubade en samenzang plaatsvinden. Muzikale ondersteuning wordt verzorgd door Ons Genoegen o.l.v. Ferry Meerwijk. Na deze plechtigheden gaat om ongeveer 09.45 bij De Hof de versierde fietstocht van start. Met mooie prijzen! Om 10.00 uur begint de grote Koninginnemarkt op de Overstraat met een keur aan tweedehands spulletjes, antiek, kitsch, lekkere, mooie en minder mooie artikelen. Inschrijven via G. van Willigenburg op telefoon 442962. Gelijktijdig vindt op een eigen plek op de Laan de kleedjesmarkt voor kinderen plaats. Aanmelden vooraf is niet nodig. Om 10.00 uur melden bij de poort naar de Laan. Daar zal Edwin Putman de jonge verkopers opvangen en een plekje toewijzen. Van 10.30 - 11.45 vinden de kinderspelen in park Lievendaal plaats. Spelletjeskaarten hiervoor kunnen op 30 april bij het Gemeentehuis afgehaald worden. Begeleiders bij de diverse spelen zijn nog hard nodig. Wie wil helpen kan zich aanmelden bij Marjo van Gessel, telefoon 454376. Het spannende onderdeel ringsteken met paarden wordt van 12.00 - 13.30 gehouden op de route de Hof, via de Nederstraat en de Van de Boschstraat door Park Lievendaal weer terug. Aanmelden bij Nico de Kroon op 453483.

Iedereen die denkt over talent te beschikken is van 12.30 - 14.30 welkom op het podium in de tent op de Laan. Inschrijven tot 18 april mogelijk via petravdpol@hotmail.com, o.v.v. naam, leeftijd en met de omschrijving van de act. Bij teveel talent zullen er voorrondes worden gehouden. Winnaars kunnen rekenen op een bijzondere prijs. Van 12.00 - 17.00 Sport, spel en entertainment met onder meer de beroemde quiz ,,Petje op - Petje af”, bekend van televisie.

u Meer op pagina 7.

advertentie
advertentie