Commissie Ruimte praat over De Basis

25 maart 2010 om 00:00 Nieuws

Hugo van de Kamp, directeur bestuurder van De Basis, voorafgaand aan de commissievergadering: ,,Er is een jarenlange vraag van de bewoners voor de aanpak van de huidige woningen.” Manja Pepping van Bungalows Bewoners Belangen vult aan: ,,Alle bewoners zijn blij dat de nieuwbouw eindelijk kan starten en wij hebben daar alle vertrouwen in.”

DOORN – De commissie Ruimte ging afgelopen dinsdagavond in discussie met alle belanghebbenden over de plannen voor de realisatie van het masterplan, opgesteld door de Basis.

door Rob Verbraak

Namens het Bewonersplatform, dat een groot aantal omwonenden vertegenwoordigt, reageerde André Doffer voorafgaand aan de vergadering. ,,Als omwonenden hebben we altijd goed contact gehad met de bewoners van De Basis, dit willen we zo houden. De grootschaligheid van het aantal nieuw te bouwen woningen boezemt ons alleen angst in. We kregen steeds meer de indruk dat er niet naar onze argumenten werd geluisterd. We zouden graag zien dat er op korte termijn een duidelijke afspraak komt over het definitieve aantal woningen. Als bewonersplatform gaan we ook onderzoeken wat er voor juridische stappen tegen deze plannen genomen kunnen worden.”

Namens de vereniging Leefbaar Doorn sprak Age van der Werf in. ,,In de oorspronkelijke plannen zou het nieuwe gebouw deels onder de grond gerealiseerd worden. Daarna hebben we niets meer gehoord. We zijn verbaasd over de verdichting door het grote aantal nieuwe woningen en het plan om nieuwbouw te financieren door verhuur. De plannen krijgen steeds meer de vorm van de realisatie van een park. We zitten niet te wachten op een nieuwe wijk in Doorn.”

Ook vanuit de politieke partijen waren er kritische geluiden te horen.

,,In 2006 is er toegezegd dat er gebouwd zou worden op open plekken, waarom is daar van afgeweken? Ook vraag ik me af waar de herplant zoals wettelijk vereist plaats zal gaan vinden?”, vroeg Peter van de Zee van de VVD zich af. ,,Waarom drie fases en niet één plan? Stel dat fase 1 juridisch wel kan maar de andere twee fases niet, is De Basis daar niet bezorgd over?”, vroeg Gerrit Boonzaaijer van de SGP.

Van de Kamp had wel een antwoord op deze vragen: ,,Het staat nog niet concreet vast waar de herplant plaats zal gaan vinden maar uiteraard zal aan de wettelijke eisen voldaan worden. Over juridische problemen voor wat betreft de andere fases maak ik me geen zorgen.” Het woord is nu aan de gemeenteraad.

advertentie
advertentie