DVSA geen partij voor VOP

25 maart 2010 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - VOP is zaterdag een maatje te groot voor DVSA gebleken. Op Sportpark Olympus, de thuisbasis van de Amersfoortse club, werd een eindstand van 3-0 bereikt.

Met die teleurstellende score mochten de bezoekers hun handen nog dichtknijpen. Als de thuisploeg alle kansen had benut in de 90 minuten die werden afgewerkt onder leiding van scheidsrechter Dario Lombao, was een grotere afstraffing voor de formatie van trainer Pieter van de Grift (volgend seizoen de nieuwe trainer van het Utrechtse Odysseus) realiteit geworden.

Vooral in de eerste helft liet VOP veel kansen onbenut, teveel om allemaal op te noemen. Daarnaast verzuimde de in Spanje geboren arbiter VOP een strafschop te geven toen Jeroen Louissen in de blessuretijd van de eerste helft door Tenastelie Bos binnen de beruchte lijnen werd gevloerd.

Ook na rust duurde het nog vrij lang voordat VOP tot scoren kwam. Maar na de openingstreffer, in de 65e minuut gescoord door Mark van Vulpen, was het met de tegenstand van de ploeg uit Amerongen gebeurd. Yannick de Vries en Mark van Houten bepaalden de eindstand op 3-0. Door de zege zijn de kansen van VOP op promotie naar de derde klasse toegenomen en dat kan van DVSA niet gezegd worden.