Gezellig Sandenburg temidden van bossen

25 maart 2010 om 00:00 Nieuws

,,Wij hebben ons toegelegd op eenvoudig lekkere gerechten,”vertelt mede-eigenaar Albert Ypma.,,Van een sateetje, een pannenkoek, een broodje gebakken beenham of een tournedos kan je bij ons in een ongedwongen sfeer genieten.” Sandenburg leent zich bij uitstek voor wandelaars, fietsers en passanten. Het restaurant dat op steenworpafstand van het Doornse gat ligt, en temidden van de Kaapse bossen verwelkomt veel fietsende en wandelende sportievelingen. Met twee terrassen aan voor- en zijkant, ligt het restaurant op een prima plek voor de start of afsluiting van een lekkere boswandeling.

DOORN - De huisgebakken appeltaart vindt gretig aftrek bij bosrestaurant Sandenburg, gelegen in de bossen tussen Doorn en Leersum. Chef kok Mark Gerrits is de man achter de heerlijke taarten en andere gerechten. ,,Ik krijg zoveel complimenten over het appelgebak. Daar kom ik graag een uurtje eerder voor op mijn werk,” aldus de goedlachse kok, die zowel voor de pannenkoeken én de vlees- en visgerechten garant staat. door Rose Carry Lokin

In 2007 namen de eigenaren van pannenkoekenrestaurant De Wensput, Thon de Vreugd en Hans van Schuppen, het bosrestaurant over. Bedrijfsleider Albert Ypma is inmiddels ook mede-eigenaar geworden. De formule van Sandenburg is met de overname in 2007 behoorlijk veranderd, vertelt hij. Konden bezoekers voorheen alleen ’s avonds uitgebreid dineren, tegenwoordig is het restaurant vanaf half twaalf open en is de kaart geheel aangepast met lekkere betaalbare gerechten. De drie eigenaren zijn geen onbekenden in de horecawereld. Door jarenlange ervaring maakten ze van pannenkoekenrestaurant De Wensput een gezellig goed lopend restaurant. Het concept bij Sandenburg is hetzelfde: iedereen is welkom, en alle gerechten zijn gunstig geprijsd.

Korting op pannenkoeken en meer

In de maand april biedt Sandenburg elke pannenkoek op de kaart op woensdag, donderdag en vrijdag aan met twee euro korting. Met uitzondering van de paasdagen, want ook dan is het bosrestaurant gewoon open. Voor lunch en diner is reserveren tijdens deze dagen wel gewenst.

Ook is er in de maand april een aanbieding van het driegangen menu. In plaats van €22,50 betalen gasten €17,50. ,,En voor wie van wielrennen houdt: op 9 mei passeren de wielrenners van de Giro d’Italia Sandenburg op een haar na,” aldus Ypma.

Bosrestaurant Sandenburg, Sandenburgerlaan 2, 3941 ME Doorn. Open: wo tm zo vanaf 11.30. Tel: 0343-412127. www.bosrestaurantsandenburg.nl, e-mail: info@bosrestaurantsandenburg.nl

advertentie
advertentie