Kwaliteit is de kracht van Grande Italië

18 maart 2010 om 00:00 Nieuws

,,De sauzen die ik maak zijn geheim. Die ga ik je niet vertellen,” lacht Mario die bij zijn klanten en bezorgers bekend staat om zijn goede humeur en vrolijke inslag. Sinds 2002 is Mario gestart met zijn pizzeria Grande Italië aan de Rijksstraatweg in Leersum. Een hij is dik tevreden. ,,Het gaat goed met de zaak. Van de kredietcrisis heb ik weinig hinder. Mensen halen denk ik sneller een pizza dan dat ze uitgebreid uit eten gaan. Ze zijn dan toch duurder uit.”

MAARN - De brommers van Grande Italië kent iedereen in Leersum en Amerongen. De bezorgers rijden af en aan om dagverse pizza’s en pasta’s van eigenaar Mario rond te brengen. Binnenkort herbergen de herkenbare groene warmhoud boxen achter op de brommer weer een keur aan nieuwe pizza’s en pasta’s. Mario heeft opnieuw zeven nieuwe gerechten bedacht. ,,En er zitten lekkere pittige pizza’s bij,” aldus de pizzabakker.

door Rose Carry Lokin

Bij Mario kunnen vlees-, vis-, vegetarische-, fruit-, en kaaspizza’s en zelfgemaakte pasta’s als lasagne en tagliatelle worden opgehaald of thuis bezorgd. Elke twee jaar ververst de pizzabakker zijn kaart. Hij startte ooit met dertig gerechten, en over een kleine twee maanden staan er in totaal zesenveertig Italiaanse gerechten op de kaart. Pizzabakker Mario is zeven dagen per week te vinden achter zijn oven, waar de pizza’s één voor één worden ingeschoven. Het deeg maakt hij elke dag zelf en ook de ingrediënten zijn dagvers. ,,Een vereiste voor elk gerecht,” vindt de Italiaan. ,,Want dat maakt de pizza’s juist zo lekker.” Mario heeft vaak aan één woord van zijn klanten al genoeg. ,,Als ze bellen voor een bestelling weet ik vaak al wat ze willen hebben.” Omdat Grande Italië alleen met vers deeg en ingrediënten werkt duurt de bereiding en het bezorgen soms even wat langer. ,,Ik schuif de pizza’s niet kant en klaar de oven in. Het is de kwaliteit die mijn kracht is.”

Baas wordt Mario niet genoemd door zijn medewerkers. ,,We zijn een team, en ik doe graag iets voor de jongens en zij voor mij.” Verguld is hij ook dat tijdens het gladde weer van afgelopen winter een moeder van een van de jongens de pizza’s rondreed met haar auto. ,,Zoiets is toch fantastisch.”

Naast de vernieuwde pizza’s en pasta’s biedt Mario komende zomer zijn klanten ook Italiaans ijs. ,,Niet op hoorntjes, maar makkelijk mee te nemen in een beker. ,,Zoals altijd: bezorgen blijft gratis.”

Grande Italië, Rijksstraatweg 137 b,3956 CL Leersum, tel: 0343-451482. Bezorgtijden: elke dag van 17.00 tot 21.00 (bestellen tot 20.40). Open: zo en ma: 16.00-21.00. Di t/m za 16.00 tot 21.30 uur.

advertentie
advertentie