Fixet Amerongen voor rechter- en linkerhanden

11 maart 2010 om 00:00 Nieuws

Eigenaar Arco Kleton is alweer bijna vijfentwintig jaar het gezicht van Fixet Amerongen. Al een en veertig jaar is de Amerongse doe-het-zelf- zaak een begrip in het dorp. De ouders van Arco begonnen met een sigarenzaak aan de overkant van het huidige pand, en startte ruim veertig jaar geleden met de franchise onderneming. ,,De huidige verkoop van sigaretten en sigaren is pure nostalgie,” verklaart Arco, die achter de toonbank nog steeds allerhande merken heeft liggen. De kwart eeuw is snel voorbij gegaan, merkt hij op. Ooit startte hij met een makelaarsopleiding, maar al snel zag hij in dat zijn hart bij zijn eigen zaak lag. ,,Het leuke van een dorpszaak runnen is dat je zo’n beetje iedereen kent in Amerongen.” Veel klanten wonen in dorp zelf, maar ook campinggasten komen gedurende de zomermaanden langs om klusartikelen aan te schaffen. ,,Het lijkt wel of ze meer werken dan uitrusten op hun vakantie,” grapt Arco. Samen met zijn rechterhand Willy van Maurik, die sinds ’95 werkzaam is bij de zaak, runnen ze de winkel met veel inzet. En evenzo belangrijk: een flinke dosis humor.

AMERONGEN - Of je nou twee rechter- of linkerhanden hebt, bij Fixet Amerongen weten ze er raad mee. Naast een veelheid aan doe-het-zelf producten, bieden de medewerkers ook de mogelijkheid om bijvoorbeeld deuren af te hangen, een slot te vervangen, of het op maat zagen van hout. door Rose Carry Lokin

De Amerongse Fixet die drie panden bestrijkt, waaronder een oude houtschuur welke rijksmonument is, heeft een uitgebreid assortiment. ,,Te veel om op te noemen eigenlijk. Schroeven, moeren, sanitair, hout voor huis en tuin, en heel veel kleuren verf die zelf wordt gemengd en voldoet aan de laatste milieu eisen. ,,Je moet van alles hebben in huis hebben,” weet Willy. ,,En als we het niet direct kunnen leveren proberen we het altijd op te lossen.” Na het verdwijnen van veel middenstand in het dorp komen klanten met de gekste vragen, weet Arco. ,,Het is voor ons een sport om het dan voor elkaar te krijgen en te leveren.”

Blij is het duo dat de lente er aan komt. ,,We zijn het stooizout zat. Er was ook niet meer aan te komen, of alleen tegen idioot hoge prijzen. Niet leuk dus,” aldus Arco. Met de nieuwe lading potgrond, en het zojuist gevulde rek voor tuinhout zijn de twee in hun nopjes. En in het zojuist verschenen nieuwe voorjaarsmagazine staan volop tips en aanbiedingen over het klussen in en om het huis ,,Laat de zomer maar komen!”

Fixet Amerongen, Overstraat 50, 3958 BV Amerongen. Tel: 0343-452356. Openingstijden: ma-do 8.30-18.00, vrij: 8.30-20.00, zat: 8.30-17.00. www.fixet.nl en www.heuvelrugwoonwarenhuis.nl

advertentie
advertentie