Frijsteen: Iedere tegel is een visitekaartje

25 februari 2010 om 00:00 Nieuws

,,Van voordelig tot exclusief.” Zo omschrijft Lenie het assortiment tegels dat in hun showroom te vinden is. Rex, Revigres, Sant Agostino, Mosa en Villeroy & Boch is slechts een greep uit de tegels in vele kleuren, maten en diktes, en allemaal overzichtelijk gepresenteerd. Ook uit natuursteen kan een keuze gemaakt worden. De natuursteensoorten voor dorpels, vensterbanken, open haard of vloer worden bij Frijsteen zelf gezaagd en indien gewenst ook gelegd. Wim Frijsteen is alweer de derde generatie die alles van tegelwerk weet. Zoon Lex van twintig werkt inmiddels ook in de zaak. De vierde generatie is dus zo goed als veiliggesteld. Lenie verwondert zich niet over het feit dat het vak al zolang in de familie wordt beoefend. Haar zoons, en ook haar man Wim kregen het met de paplepel ingegoten. Ook hun andere twee zoons hebben voor vakwerk gekozen. De jongste telg uit de familie Frijsteen is nog bezig met een opleiding bouwkunde/makelaardij, en de oudste zoon is metselaar en restaureert monumenten. Als ze verder terug denkt dan haar zoons, zijn ook ooms en opa’s allemaal hardwerkende handwerklui. Zowel van Wims als Lenies kant.

DOORN - In Doorn zijn heel wat huizen te vinden met tegelvloeren en wanden die afkomstig zijn van Wim en Lenie Frijsteen. Het tegelcentrum zit al zevenentwintig jaar aan de Woestduinlaan. In de lommerrijke straat, en tussen de woonhuizen ligt de showroom bijna verscholen. Maar vraag een Doornaar naar Tegelcentrum Frijsteen, en ze wijzen je feilloos de weg. door Rose Carry Lokin

Door hun jarenlange ervaring op tegelgebied weten Lenie en Wim precies wat wel en wat niet kan. Veel is tegenwoordig ook mogelijk. Trend van het moment zijn grote tegels voor de badkamer en toiletwand. ,, Zelfs grote natuurstenentegels kunnen tegen de wand gezet worden. Praktisch alles is mogelijk.” Momenteel hebben Lenie en Wim vooral veel vraag naar wit-zwart en wit antraciet tegels. Veel hebben zij op voorraad, maar wil de klant nog meer zien dan verwijst Lenie voor natuursteen naar Showroom Norvold in Soesterberg. Toonzaal Vegro in Utrecht is er voor het sanitair. Daar zijn meer dan 58 complete badkamers te zien. Het leggen van vloerverwarming en het strippen en installeren van een volledige badkamer is ook dagelijks werk voor Wim Frijsteen. ,,Leuk is dat we zoveel vaste klanten hebben,” aldus Lenie. ,,Vaak verhuizen we gewoon met de klant mee. Ook dan worden we gevraagd om de woning weer onder handen te nemen.”

Tegelcentrum Frijsteen & Zn, Woestduinlaan 35a, Doorn. Tel: 0343 413537. www.frijsteentegels.nl , e-mail: info@frijsteentegels.nl Openingstijden: wo tm vrij 10:00- 18:00 uur. Vrijdagavond 19.00-21.00, zat 10:00-16:00.

advertentie
advertentie