Maarn Wijzer zwaait bestuursleden uit

21 januari 2010 om 00:00 Nieuws

,,Berry deed meer dan cursusbegeleiding alleen. Ze zorgde er altijd voor dat de cursuszalen gereserveerd waren. Bovendien had zij vooral oog voor het sociale. Zieken konden rekenen op een kaartje”, sprak Maarn Wijzer voorzitter Gera Hensbergen lovend. Voor Berry Rommers zelf zijn de jaren ongemerkt voorbijgegaan. ,,Het voelt zeker niet als 23 jaar en ik heb het met veel plezier gedaan.”

MAARN - Een lange lijst van verdiensten hebben de vertrekkende bestuursleden van Maarn Wijzer op hun conto staan. Het met 23 ‘dienstjaren’ langst zittende bestuurslid - Berry Rommers - wordt onder luid applaus benoemd tot erelid tijdens een feestelijke bijeenkomst in De Twee Marken.

door Monique José Timmermans

Een stille kracht op de achtergrond gedurende ruim 10 jaar noemt Hensbergen Pier Veldman. ,,Alles bleek altijd gewoon geregeld te zijn. We gaan je missen.” ,,Ik heb geaarzeld of ik het moest doen, werkgroeplid zonder echte functie. Kreet was vooral ‘er moet geen spruitjeslucht ontstaan’. Maar daarvan was geheel geen sprake met de goede docenten.” Veldman krijgt de lachers op z’n hand: ,,Mijn voortdurende onmin met de computer is mede een rede om te stoppen. Ik kan daarin niet mee hollen en stelde nog voor om op de oude wijze te blijven vergaderen, desnoods met een breiwerkje erbij. Tsja, toen werd het echt tijd om op te krassen.”

,,Met Marjolein Braakman had Maarn Wijzer de jeugd in het bestuur gehaald.’’, vervolgt de voorzitter. ,,Het is niet vanzelfsprekend dat een jonge moeder met drie kleine kinderen in een bestuur gaat. Het is jammer dat ze na 5 jaar stopt, maar we hopen dat ze weer terugkomt.”

advertentie
advertentie