EHBO-diploma voor groep 8

10 december 2009 om 00:00 Nieuws

Marga Neele was trots op de kinderen: ,,jullie hebben vanaf de grote vakantie zitten zwoegen op de theorie en de praktijk en vandaag krijgen jullie te horen of je geslaagd bent. Welnu, jullie zijn geslaagd en wethouder Robbert Waltmann komt jullie het welverdiende diploma uitreiken. Maar ook wij van de EHBO zijn er trots op dat er weer zo’n grote groep EHBO-ers bij is gekomen. En ook jullie ouders zullen wel trots zijn, nadat ze ‘slachtoffer’ waren voor jullie praktijkoefeningen. Het moet bij iedereen thuis een veilig gevoel geven dat jullie nu weten wat je moet doen bij een bloedneus, brandwonden of vuurwerkletsel.’’

Examen theo- rie en praktijk: 70 geslaagden LEERSUM - De toneelzaal van De Binder was vorige week afgeladen vol. Zeventig leerlingen van de drie Leersumse basisscholen met ouders en overige supporters hielden hun zenuwen nauwelijks in bedwang in afwachting van de uitreiking van het EHBO-diploma waarvoor zij zo hard hadden gestudeerd.

door Jan Meijer

Ook Robbert Waltmann was onder de indruk: ,,Ik mag straks ook aan mijn zoon het diploma geven, dus ik weet wat hij ervoor heeft gedaan. Veertig pagina’s studieboek hebben jullie doorgewerkt. Ik ben ook mummie geweest en heb er meteen ook zelf veel van geleerd.’’ Vervolgens paradeerden alle geslaagden langs de wethouder, die voor iedereen een woordje had en enkelen verrasten met een EHBO-vraag. Daar hadden ze dan niet op gerekend, maar het goede antwoord werd zonder uitzondering gegeven.

Nadat alle vrijwilligers van de EHBO die met een bloemetje bedankt werden voor hun tijd, inzet en lesmateriaal riep Roel Zaaijer namens de EHBO op om in 2010 de cursus EHBO voor volwassenen, met daarin ook het onderdeel reanimeren te gaan volgen.

advertentie
advertentie