Koploper DVSA onderuit

12 november 2009 om 00:00 Nieuws

Een door blessures geteisterd DVSA begon uitermate zwak aan de wedstrijd en leek geen moment op het team dat de week er voor met veel werklust aan kop kwam in de vierde klasse. Odysseus maakte de dienst uit en dwong Amerongen in een verdedigende rol, waarbij de thuisploeg maar incidenteel tot een aanval kwam die eigenlijk nauwelijks gevaar kende. Odysseus daarentegen combineerde goed en ging beduidend beter om met de geboden kansen.

AMERONGEN - DVSA, regerend koploper in de vierde klasse, ging afgelopen zaterdag op eigen terrein hard onderuit tegen naaste concurrent Odysseus uit Utrecht. Met 2-4 werd de ploeg van trainer Pieter v/d Grift teruggewezen, waardoor de Utrechtenaren de koppositie overnamen van de hevig teleurgestelde Amerongse voetbalformatie. door Huub van Aerssen

Het duurde toch nog tot de 42ste minuut voordat Utrecht er in slaagde om de op dat moment verdiende 0-1 voorsprong op het scorebord te zetten door een treffer van Mark Richardson, die profiteerde van geklungel in de Amerongse verdediging. Met die stand gingen beide ploegen aan de thee en was het aan Van de Grift om zijn mannen voor het tweede deel op scherp te krijgen teneinde niet vroegtijdig onder de voet te worden gelopen.

Met aanvoerder Johan Klomp niet meer in de voetbalgelederen (blessure halverwege de eerste helft), kreeg DVSA al na twee minuten speeltijd in de tweede helft de volgende draai om de oren door een prachtig doelpunt van Loek Dresen die vanaf twitnig meter Amerongen-goalie Chiel Renken geen enkele kans liet, 0-2. Maar de thuisploeg vermande zich en schoot kort daarna de bevrijdende aansluitingstreffer binnen, 1-2 door Henk van de Voort. DVSA leek te zijn bevrijd, speelde een versnelling hoger en bouwde langzaamaan de druk op. En juist op dat moment was het Utrecht dat alle voetbalwetten aan de laars lapte en een gevoelige dreun uitdeelde door in korte tijd uit te lopen naar een 1-4 voorsprong door doelpunten van Jöbke Jansen (strafschop) en Adam Verhaar, die via een prachtige aanval over de linkervleugel bekwaam afrondde.

Het sierde DVSA dat het ondanks deze mentale opdonder toch de moed niet opgaf en onder aanvoering van de hardwerkende Ron van Ommeren (aanvoerder in plaats van Klomp) en invaller spits André Hartmans het Utrechtse doel bleef bestoken, wat in de 68ste minuut resulteerde in de 2-4 door een doelpunt van Hartmans. Maar daarmee was eigenlijk de koek op en ondanks een goed slotoffensief van DVSA, slaagde het team er niet meer in om nog iets aan de stand te veranderen en speelde Odysseus de wedstrijd professioneel uit. DVSA-trainer Pieter van de Grift na afloop van de wedstrijd: ,,Ondanks het feit dat Odysseus een goede ploeg is, speelden we een uiterst ongelukkige wedstrijd. Utrecht was effectiever in het benutten van de kansen en daar ontbrak het bij ons ditmaal aan.’’