Azië thriller van Maarnse hand nu te koop

12 november 2009 om 00:00 Nieuws

Het boek is gebaseerd op eigen ervaringen die Hendriks heeft opgedaan tijdens zijn vele reizen over de wereld. ,,Mijn hart ligt bij Azië, al van jongs af aan. Ik heb daar een veilig gevoel en een goed contact met de bevolking, dat ongetwijfeld voortkomt uit het respect dat wij voor hen tonen.”

MAARN - ,,Het is zeker bijzonder mijn eerste boek in mijn handen te houden.” Een beetje onwennig kijkt Pieter Hendriks, schrijvend onder de naam Peter Pahen, naar de kaft van de thriller ‘Moord om de Ziel van Boeddha’. Op de omslag van het boek de door hemzelf gemaakte foto van de Keli Mutu (de vulkaan der geesten). ,,Al mijn hobby’s zijn samengekomen in het boek: vertellen en thrillers lezen, reizen, fotograferen.”

door Monique José Timmermans

Het klooster dat in het verhaal voorkomt heeft de schrijver zelf bezocht: ,,In Chinese tekens hadden we opgeschreven waar we naar toe moesten. Met de taxi op weg tot we in een gehucht kwamen met zulke smalle straatjes dat de taxichauffeur niet verder ging. Hij wees ons een pad de berg op dat we moesten lopen. Na een lange tocht, waarin we ook nog een keer de verkeerde kant op waren gegaan kwamen we uiteindelijk bij het klooster, dat deels verwaarloosd was. Twee magere jachthonden en een even magere lange Chinees heetten ons welkom. Het was een bijzondere ervaring.”

Wat Hendriks gezien en gefotografeerd heeft tijdens zijn reizen vormt het realistische decor van het boek.

Spanning

,,Zelf vond ik het belangrijk dat de opbouw van het verhaal niet te lang duurt. Door spanning in elk hoofdstuk en een beperkt aantal namen, leest de Ziel van Boeddha makkelijk.” De aandacht vasthouden heeft Hendriks als geen ander geleerd gedurende zijn jarenlange loopbaan als leraar en directeur van een school voor bijzonder onderwijs. Toen al wist hij het aanleren van de tafels al te verpakken in een spannend verhaal. ,,De concentratieboog van de kinderen was klein, zo hield ik ze letterlijk bij de les.”

Sinds enkele dagen ligt het boek voor €18,95 in de winkel of is het daar te bestellen. ,,Ik ben vooral benieuwd naar het echt kritische commentaar van lezers. Daar wil ik van leren. Wie weet voor een volgend boek.”, aldus Peter Pahen oftewel Pieter A. Hendriks.

advertentie
advertentie