Van Dijk; voor alle reparaties met een stekker

5 november 2009 om 00:00 Nieuws

Het kriebelde bij Jako al langer om als zelfstandig ondernemer te starten. In 2006 nam hij de grote stap. Spijt heeft hij geenszins. De mensen die hij ontmoet, de problemen die hij oplost en de helpende hand van zijn vrouw Rita maken zijn werk leuk en veelzijdig. De particuliere markt waarop hij zich richt geeft hem voldoening. Jako omschrijft zichzelf als veelzijdig. ,,Ik kan alles repareren, zolang er maar een stekker aan zit,” vertelt hij. Van jongs af aan was hij al aan sleutelen. Met acht jaar kreeg hij een behoorlijke optater toen hij met een lampje bezig was en zijn broer plotseling de stekker in het stopcontact deed. Dat heeft hem echter niet weerhouden om op latere leeftijd naar de LTS te gaan, waar hij voor de richting elektrotechniek koos. Daarna volgde de MTS energietechniek, een opleiding Technicus Sterkstroom Installaties (TSI), en behaalde hij het veiligheidscertificaat VCA.

MAARN - Van een lamp vervangen, een wasmachine nakijken, tot installatie en onderhoud van de complete elektrische installatie binnen- en buitenshuis. Jako van Dijk richt zich sinds mei geheel op de particuliere markt. De Maarnse elektricien vindt het elke keer weer een uitdaging om apparaten aan de praat te krijgen en storingen op te speuren.

door Rose Carry Lokin

Volgens Jako kan in principe alles gerepareerd worden. ,,Maar of een apparaat een reparatie waard is moet je je wel afvragen natuurlijk. Voor een goedkopere wasmachine kan het soms voordeliger zijn om een nieuwe aan te schaffen. Die keuze moet je de klant altijd voorleggen,” vindt hij. Snel reageren op vragen van klanten staat bij de elektricien ook boven aan zijn lijstje. ,,Zonder elektriciteit zitten kan knap lastig zijn,” weet hij. Zoals bij een klant die een uitgebrande groepenkast had en verlost werd van de duisternis door snelle service van Jako. ,,Dan is snelheid echt geboden, want je kan behoorlijk onthand zitten zonder stroom.”

Jako werkt in de regio Utrechtse Heuvelrug. Voorrijdkosten of onderzoekskosten berekent hij niet. En als bepaalde onderdelen niet op voorraad zijn, probeert hij altijd een tussenoplossing te vinden. Met collega Imbuma in Maarn werkt hij veel samen. Onder andere voor de woningbouwvereniging Maarn Maarsbergen. Ook het controleren van de installatie bij aankoop van een huis rekent hij tot zijn werkzaamheden. ,,Met een geheel vrijblijvend advies,” aldus Jako.

J. van Dijk Elektrotechniek, Kapelweg 24, 3951 AC Maarn, tel: 0343- 442438 of 06-27130644. www.vandijkelektrotechniek.nl

advertentie
advertentie