Zonnig bezoek college aan Leersum

2 juli 2009 om 00:00 Nieuws

Volgens plan fietste het gezelschap door Leersum. Bij de Torenzichtlaan werd een uitleg gegeven over het waterproject. Eén van de belangrijkste fases, de rotonde en het gebied daar zuidelijk van, is achter de rug. Ten noorden van de rotonde ligt inmiddels een groot opvangreservoir. Mocht dit reservoir bij hevige regenval onvoldoende zijn, dan zorgen de extra ondergrondse buizen voor afvoer van het overtollige water tot de Dreef. Bij het speelveldje aan de Roekenes werd door de jeugd ondanks de warmte al gebruik gemaakt van de nieuwe doeltjes die daar pas geplaatst zijn. Wethouder Jankees Salverda: ,,Dit veldje was vroeger een gemeentewerfje. De bewoners wilden hier heel graag een speelvoorziening realiseren. Ze gaan zich in de toekomst ook intensief met het beheer bemoeien”.

LEERSUM - Bij zomerse temperaturen stapten burgemeester en wethouders 30 juni op hun fiets om een bezoek aan Leersum te brengen. Op verschillende plaatsen werd even stilgestaan om de situatie ter plaatse te bekijken en geïnformeerd te worden. Het programma werd na een maaltijd in De Remise ‘s avonds vervolgd in De Binder, waar onder meer het thema “Duurzaamheid” nader werd toegelicht.

door Caro van den Berg

De rotonde bij de Donderberg was voor de werkgroep Lokale Agenda 21 reden om de gevaarlijke oversteek voor de fietsers onder de aandacht van de bestuurders te brengen. Het probleem van deze tweezijdige rotonde wordt inmiddels in samenspraak tussen gemeente en provincie aangepakt.

In het Bosbad was er alle reden tot tevredenheid. De nieuwe afdekzeilen leveren een reductie van 10% op de energielasten. Naast een goed seizoen van nu al 23000 bezoekers is ook het schoolzwemmen van de drie Leersumse basisscholen en het SGM en de avondvierdaagse zeer succesvol.

Bij de Planterslaan werden tot slot de problemen met de verkeersafwikkeling, de kapot gereden middenberm en de wateroverlast besproken. Het herinrichtingsplan dat de bewoners gemaakt hebben zal volgens wethouder Salverda onderzocht worden en de problemen zullen in één integraal plan worden aangepakt.

Burgemeester Frits Naafs benadrukte na afloop het bezoek als zeer zinvol ervaren te hebben.

advertentie
advertentie