Tabaksteeltmuseum zoekt vrijwilligers

22 mei 2009 om 00:00 Nieuws

Op 30 mei als het geheel gerenoveerde museum officieel wordt geopend kan ook dit stukje cultuurhistorie weer worden bekeken.

Gastvrouwen- en heren gezocht voor museum AMERONGEN - De tabaksplanten zijn op dinsdagmorgen op het veldje bij het Tabaksteeltmuseum in Amerongen weer ingeplant. Oud-tabaksboeren hebben de zelfgekweekte planten uitgepoot en voorzien van water zodat ze goed aanslaan.

Op dit moment wordt nog hard gewerkt aan de inrichting van het Tabaksteeltmuseum, de vitrines worden geplaatst, de hank wordt weer ingericht. Na de heropening is ook het plaatselijke VVV-kantoor gevestigd in het tabaksteeltmuseum.

Ruimere openingstijden

Door de vernieuwing van het museum worden de openingstijden verruimd waardoor er meer vrijwilligers nodig zijn die de rol van gastheer of gastvrouw op zich kunnen nemen. Anders is er sprake van onderbezetting.

Mensen die geïnteresseerd zijn in deze vrijwilligersfunctie waarbij u iets kunt overdragen van het verhaal van de tabaksteelt in Amerongen kunnen contact opnemen met de beheerder van het Museum, Jan Hoogendoorn.

u Telefoonnummer: 0343- 454027, of loop vanaf 1 juni eens binnen in het museum.

advertentie
advertentie