Kaapse Kunsten.....

26 maart 2009 om 00:00 Nieuws

Sinds het begin van dit jaar is aan de Prins Hendrikweg nummer 16 een nieuw bedrijf gevestigd met de naam Bijzondere Verhalen. De titel zegt het al, in dit bedrijf zit een heel verhaal. Door een gesprek met de eigenaresse Korine van Veldhuijsen proberen we daar meer over te weten te komen. ,,Schatgraven is eigenlijk wat Bijzondere Verhalen doet”, aan het woord is Van Veldhuijsen. Van Veldhuijsen heeft journalistiek gestudeerd en is daarna bij bladen en kranten gaan werken.In november vorig jaar kwam zij op het idee een andere invulling te geven aan haar schrijvend werk. Zij wilde verhalen gaan schrijven over en voor mensen. Verhalen die mensen raken. ,,In ieder mens zitten verborgen schatten die erom vragen om opgegraven, afgestoft en opgepoetst te worden. Dit kunnen wensen, dromen of wijsheden zijn. Maar ook schatten in de vorm van liefdesgeschiedenissen, familietradities of leuke anekdotes die de moeite van het doorgeven waard zijn”, vervolgt Van Veldhuijsen.

‘In ieder mens zitten vele schatten’ DOORN - De Kaap brengt de komende tijd, onder de noemer Kaapse Kunsten, cursussen en workshops in beeld, om zo de lezer een kijkje te gunnen. Deze week Bijzondere Verhalen.

door Marjan van den Dorpe

Alles wat aandacht krijgt, groeit is de leuze van Bijzondere Verhalen. Zo is er bij voorbeeld de mogelijkheid tot het maken van een wensschilderij, een passieportret, koesterboek of een persoonlijk tijdschrift of krant. Zaken die je raken en die nog heel lang plezierig zullen natrillen. Een heel persoonlijk cadeau voor jezelf of voor een dierbare. ,,De hoofdmoot van Bijzondere Verhalen is verbinden. De verwondering staat centraal. Ik ga naar de mensen toe voor het opschrijven van hun verhalen. Hierna werk ik deze uit en in nauw overleg laten we dit bij een drukkerij in een, beperkte, oplage drukken.” gaat Van Veldhuijsen verder. Bij Bijzonder Verhalen is heel veel mogelijk. Buiten de al genoemde wensschilderijen, koesterboeken en reünie (familie) kranten of tijdschriften geeft Van Veldhuijsen ook workshops. Zo wordt er op elke laatste vrijdagavond van de maand de workshop ‘Korine’s Schrijfpaleis’ gehouden. Doel is het spelen met woorden. Geeft een leeg vel papier je een blij gevoel; wil jij je creativiteit vergroten dan is deze workshop misschien een idee.

De eerstvolgende wordt gehouden op 27 maart. Het onderwerp is dan ‘Woordenpoeverij’. De avond begint om 20.00 uur en kost € 10,-. Graag een woordenboek, lijm en papier meenemen. Voor het opgeven voor deze workshop of het vinden van informatie: 0343- 476492; info@bijzondereverhalen.nl of www.bijzondereverhalen.nl

advertentie
advertentie