‘Geen bebouwing op Laatste Akker’

26 februari 2009 om 00:00 Nieuws

Volgens Waltmann liggen drie zaken ten grondslag aan de beslissing af te zien van nieuwbouw op de Laatste Akker. ,,In 1997 is een bestemmingsplan opgesteld door de toenmalige gemeente Amerongen waarin expliciet staat vermeld dat de Akker niet bebouwd mag worden. Ik vind dat de bevolking moet kunnen bouwen op toezeggingen van de gemeente. Vanuit dat oogpunt vind ik dat we vast moeten houden aan het originele plan van 12 jaar geleden. Ik heb geprobeerd om de reden voor het toch bebouwen van de Akker boven water te krijgen, maar ik heb nergens gevonden waarom van het originele bestemmingsplan is afgeweken.”

AMERONGEN – Wethouder Robbert Waltmann gaat aan de raad voorstellen om niet mee te werken aan het bouwen van 42 senioren-appartementen op de Laatste Akker. De Akker, gelegen aan de Holleweg, is al lange tijd punt van discussie in Amerongen. De plannen om appartementen te bouwen aan de rand van het dorp stuitten op veel weerstand vanuit de gemeenschap.

door Paul Nolens

De wethouder vervolgt: ,,Verder vinden wij de landschappelijke waarde van de Akker van dusdanige aard dat het erg zonde zou zijn om er appartementen neer te zetten. We hebben vanuit het dorp ook veel aanwijzingen gekregen dat er zo over gedacht wordt.”

Betere locaties

Verder zegt Waltmann dat de vraag naar seniorenwoningen niet van zodanige aard is , dat de Laatste Akker daarvoor moet wijken. ,,Ik kan ook wel betere plekken in Amerongen verzinnen voor bouw van seniorenwoningen, ook gezien de landschappelijke waarden.”

Waltmann hoopt dat de raad meegaat in het voorstel. ,,Het was een lastige afweging, maar dit is de juiste beslissing . We gaan de rode contour bij de Akker weghalen en laten het een mooi groen gebied.”

uMeer over de Laatste Akker op pagina 7.

advertentie
advertentie