‘In gesprek blijven met jeugd’

26 februari 2009 om 00:00 Nieuws

Burgemeester Frits Naafs ziet niet alleen negatieve kanten. ,,Natuurlijk is het vervelend als er rotzooi achtergelaten wordt, of als de verlichting vernield wordt. Maar dat gebeurt altijd door een kleine minderheid.” De burgemeester heeft de jongeren al een aantal keer samen met de wethouder jeugdzaken, Elisabeth van Oostrum, aangesproken op hun gedrag. En dat helpt. ,,Wij hebben al een paar keer tegen ze gezegd dat ze hun rotzooi op moeten ruimen. Daarom zijn er ook prullenbakken neergezet. Natuurlijk gebeurt het nog wel eens dat het een zooitje is, maar ze hebben het ook al een aantal keer keurig opgeruimd. Dat zeg ik dan ook tegen ze.”

Naafs wil jeugd niet van alles verbieden Waltmann stelt voor af te zien van nieuwbouw DOORN – De gemeente blijft het gesrpek aangaan met de jongeren die in hun vrije tijd graag op het Raadhuisplein, achter het cultuurhuis, rondhangen. De laatste tijd kwamen de jongeren een aantal keer in opspraak vanwege het vernielen van de verlichting, het in de fik steken van prullenbakken en het achterlaten van rotzooi.

door Paul Nolens

De burgemeester wil de jeugd niet van alles verbieden. ,,Ik kan wel zeggen dat ze niks mogen, maar dat werkt niet. Met oud en nieuw is gebleken dat deze aanpak werkt. Toen hebben wij zelf een groot vuur georganiseerd. Er is de laatste jaren nog nooit zo weinig vernield tijdens de jaarwisseling.”

Naafs vindt niet dat de jeugd te weinig faciliteiten heeft in Doorn. ,, Dat was eerder wel het geval, maar nu hebben ze Fort Doorn, daar kunnen ze zich prima vermaken. Dus dit lijkt me niet het probleem. Ze kunnen ook gaan sporten in hun vrije tijd.” Naafs vevolgt: ,,Ik vind belangrijk dat ze hun eigen verantwoordelijkheid nemen. Als wij altijd alles voor ze opruimen leren ze dat nooit. Er moet best wat kunnen, als de afspraken maar nagekomen worden.”

advertentie
advertentie