VOP is SVMM de baas

25 september 2008 om 00:00 Nieuws

HDS zette SCH’44 flink onder druk in de openingsfase. Dit resulteerde in de 1e minuut al voor een opgelegde kans voor Bart Jan van Eldik, maar hij schoot naast. In de 4e minuut was het toch raak. Een vrije trap bij de middenlijn werd perfect genomen door Rogier Hol en Mark Hodde kwam op randje van de zestien alleen tegenover de keeper te staan. Hij liet deze kans niet onbenut: 1-0. HDS bleef scherp na de treffer. Na 20 minuten was het weer HDS dat gevaarlijk kon worden uit een vrije trap van de rechterkant. Een lage bal richting Mark Hodde die de kans kreeg om in te inschieten, maar hij kreeg net niet genoeg tijd voor een schot. Bij deze actie raakte Mark Hodde ook geblesseerd.

SVMM en DEV incasseren nederlaag LEERSUM - Vooraf aan de wedstrijd HDS-SCH’44 was bij de spelers van HDS duidelijk dat deze wedstrijd gewonnen moest worden. Anders zou de aansluiting met de subtop verloren gaan. HDS kweet zich goed van deze taak: 4-2 winst.

SCH kreeg ook nog kansen, maar HDS bleef stand houden. De voortreffelijk spelende Laurens Vernooij schoof door vanuit de verdediging en in een duel in de 16 meter van SCH wilde hij wegdraaien bij een verdediger waarna de bal tegen de arm van de verdediger aankwam: penalty. Dit soort karweitjes kan je overlaten aan Rogier Hol: 2-0. In de 37e minuut is alweer Hol de doelpuntenmaker. Een vrije trap van de linkerkant indraaiend naar de tweede paal, werd door alles en iedereen gemist en viel pardoes in de goal van SCH.

De tweede helft werd scherp begonnen door beide ploegen. SCH ging meer op de aanval spelen en dit resulteerde in kansen. Een corner van SCH belandt klemvast in de handen van Stefan Hack, maar de scheidsrechter had, tot de verbazing van HDS, een overtreding gezien en geeft SCH een penalty. De penalty wordt goed ingeschoten, maar deze wordt vakkundig gestopt door Stefan Hack. Na een uur valt de 3-1 toch uit een vrije trap. SCHvoerde daarna de druk op HDS op, maar de verdediging van HDS stond prima. In de 82e minuut werd de wedstrijd definitief beslist. Robin Verbree rondde prima af na een goede solo: 4-1. De tegentreffer van SCH, die in de blessuretijd werd gemaakt, was alleen nog van statistische waarde.

AMERONGEN - DVSA ontving afgelopen zaterdagmiddag JSV uit Nieuwegein. Deze tegenstander is altijd lastig voor de Amerongers. Ook zaterdag had DVSA het moeilijk, maar uiteindelijk werd een punt uit het vuur gesleept.

Trainer van de Grift kon ook deze middag nog steeds niet beschikken over zijn sterkste mogelijke opstelling. Minstens vijf spelers ontbraken wegens werk of een weekendje weg. Het wordt Van de Grift dan ook moeilijk gemaakt om een representatief elftal neer te zetten. Hij beschikt weliswaar over een tamelijk brede selectie, doch met weinig ervaring. Dat was deze middag ook duidelijk het manco tegen de tegenstander uit Nieuwegein. Vooral de eerste helft bleek de onmacht van DVSA. Hoewel de ploeg niet eens werd weggespeeld, liep zij wel in de 11e minuut al een tegentreffer op, via een aanval door het centrum van de Amerongse verdediging: 0-1. DVSA wist daar nauwelijks iets tegenover te stellen, behoudens een situatie waarbij Robert Jan Drenth in het Nieuwegeinse strafschopgebied voor enig gevaar zorgde.

Na rust probeerde trainer Van de Grift met een wissel van Ron van Ommeren voor Gerben Kroeze meer druk te zetten op de tegenstander. Dat lukte de eerste twintig minuten van deze speelhelft nog nauwelijks. Daardoor liep JSV, in de 62e minuut, via een ogenschijnlijk ongevaarlijke aanval op de rand van het DVSA-strafschopgebied, uit naar een 0-2 voorsprong.

De thuisploeg moest daardoor nog meer druk zetten en op zoek naar de aansluitingstreffer. Met Michel Hardeman in de ploeg voor Mathijs Veldhuis en Erwin Brienesse in plaats van Erwin Hardeman kreeg DVSA meer vat op de wedstrijd. Met enkele goed opgezette aanvallen over de linkerflank wist DVSA de achterstand in de 75e en de 78e minuut, met twee prachtige doelpunten van Paul Wiggemansen, om te buigen naar een 2-2 gelijke stand. Kort voor tijd leek DVSA zelfs nog op voorsprong te komen. Paul Wiggemansen haalde op links de achterlijn om vervolgens de bal voor te zetten: Falco Keiman schoot echter de bal net over het Nieuwegeinse doel. Dat gewenste doelpunt was echter te veel van het goede geweest en met een punt mochten de Amerongers niet mopperen.

DOORN - DEV heeft zichzelf een bijzonder slechte dienst bewezen. Tegen SVP uit Veenendaal kwam DEV drie keer op voorsprong, maar telkens werd dit voordeel weggegeven. In de slotfase waren het zelfs de Panters die er voor het tweede seizoen op rij met de punten vandoor gingen: 3-4.

DEV begon in dezelfde opstelling als tijdens de eerste competitiewedstrijd door terugkomst van de geschorsten René Okkersen en Ricardo van Amerongen. De wedstrijd startte mat en er was weinig te beleven in Doorn. Toch was het DEV dat scoorde na een knappe actie en goal van Charles van Ligten. De goal zou DEV lucht en grip op de wedstrijd moeten geven, maar daarvan was geen sprake. SVP kon weer terugkomen tot 1-1. Vlak voor rust kwam DEV weer op voorsprong. Een voorzet uit het boekje van Ricardo van Amerongen werd fraai tegendraads ingekopt door de mee opgekomen René Okkersen.

De tweede helft kwam DEV slecht uit de startblokken en kon SVP zelfs met een trage maar precieze schuiver via de paal aantekenen voor de 2-2. Toch leek DEV aan het langste eind te trekken nadat de niet geheel fitte aanvoerder Rick Andeweg voor de 3-2 zorgde. Dat lukte uiteindelijk niet omdat DEV niet in staat was de wedstrijd te controleren. Daarnaast werd een aantal grote kansen gemist. Inmiddels waren Melvin Steenbeek en Gerben van Veldhuijsen, terug na zeven maanden blessureleed, in het veld gekomen maar ook zij konden niet voorkomen dat SVP de stand weer gelijk trok. Uit een afgeslagen voorzet belandde de bal bij een middenvelder van SVP die de bal op merkwaardige wijze bij de tweede paal onder de lat en boven Ricardo van Amerongen inschoot: 3-3.

Nog altijd was DEV niet geslagen, het kreeg zelfs een grote kans op de overwinning. Charles van Ligten legde opzij voor Rick Andeweg, hij zocht vrijstaand op de zestienmeter een hoek uit, maar vond niets anders dan de voet van de SVP-keeper. De gifbeker was voor DEV nog niet leeg, want vlak voor tijd verkeek doelman Jasper van de Heide zich door de zon op een hoge voorzet en kon de attente spits de 3-4 intikken. Een deceptie voor DEV dat de nederlaag echter volledig aan zichzelf te wijten heeft.

LANGBROEK - SVL deed zaterdag goede zaken tegen Argon. Na een 1-2 achterstand bij rust stelde SVL in de tweede helft orde op zaken. Dankzij doelpunten van Fabio Bovo (2 keer) en Danny Kuijer stapte SVL met drie punten van het veld.

SVL zat vanaf het beginsignaal van de goedleidende scheidsrechter mevrouw De Jong goed in de wedstrijd. In de eerste twintig minuten werd Argon teruggedrongen op eigen helft, maar tot echte kansen kwam het niet. Geheel tegen de verhouding in schoot Argon uit de eerste de beste aanval wel raak. Een uittrap van Geert-Willem Merkens werd door de verdediging van Argon gelijk terug geschoten en de spits van Argon profiteerde door een verdedigingsfout van SVL: 0-1. De thuisploeg was echter niet uit het veld geslagen. Op het half uur kon Roy van Cooten op rechts doorgaan en gaf de bal strak voor, zodat Fabio Bovo de bal in het doel kon schuiven. Na de gelijkmaker ging Argon steeds meer fysiek geweld gebruiken, wat resulteerde in twee gele kaarten na overtredingen op Danny Kuijer. Het stevige spel van Argon had echter wel resultaat. Na een misverstand in de verdediging van SVL kon de spits van Argon de bal in het doel lopen.

Na rust kwamen beiden ploegen onveranderd het veld op, maar SVL kwam beter uit de kleedkamer, want in de 47e minuut was de stand alweer gelijk. Een vrije tap van Willem Zuijderduijn werd door Bob van Leeuwen ingekopt, maar de keeper kon deze nog weren. De rebound werd door Barry van Leeuwen ingeschoten, maar werd wederom gekeerd. Fabio Bovo ving de bal daarna op, omspeelde een tegenstander en schoot de bal beheerst in het doel: 2-2. SVL wilde en kreeg meer. Uit een ingooi van Ron van Brenk kopte Bob van Leeuwen door. Een verdediger blokte de bal, maar Danny Kuijer kon de bal goedleggen en via een bekeken schuiver de bal via paal in het doel schuiven.

Zes minuten later begon het wisselen aan beide kanten, waarbij Felix Hees debuteerde in de hoofdmacht van SVL. De wijzigingen hadden weinig veranderingen op de verhoudingen in het veld. De laatste tien minuten werden door SVL beheerst uitgespeeld en zo blijven de drie punten in Langbroek.

MAARN - In Amersfoort ging SVMM hard onderuit met 5-1. Achteraf kon er geconcludeerd worden dat SVMM niet scherp aan de wedstrijd begon.

VOP daarentegen stond er wel vanaf de aftrap. Op het middenveld werd er kort gedekt en SVMM kon alleen maar met een lange bal onder de druk vandaan komen. Ook achterin had SVMM veel moeite met de snelle en sterke spitsen van VOP, SVMM wilde wel één op één spelen, maar was genoodzaakt om nu met een man erachter te spelen. Zelfs met een man erachter kwam VOP keer op keer gevaarlijk voor het doel van keeper Bas Langeveld.

Het was dan ook al na twintig minuten raak, uit een corner kon een lange verdediger van achteruit vrij doorlopen om de bal vervolgens onhoudbaar binnen te koppen, 1-0. SVMM stelde daar weinig tegenover. De enige kans in de 1e helft kwam op naam van Roy van Ettekoven. Vlak voor rust werd te veel ruimte weggegeven bij een opbouw van een aanval van VOP, de snelle rechtsbuiten kon vervolgens met een één-twee door de verdediging heen steken en vrij doorlopen op het doel van SVMM: 2-0.

Na rust wilde SVMM wel, maar het lukte niet deze middag en na de snelle 3-0 leek de wedstrijd gespeeld. Daar dacht Roy van Ettekoven anders over, want hij maakte de 3-1. Er ontstonden wel wat mogelijkheden op 3-2, maar VOP verslapte geen moment. In de slotfase bracht VOP nog keurig de 4-1 en 5-1 op het bord.

Komende zaterdag wacht weer een tegenstander van formaat, DEV komt in Maarn op bezoek.