Dien Valkenburg stopt als trainster

9 oktober 2008 om 00:00 Nieuws

DOORN - De herenvolleybalgroep 50+ van Sportvereniging Unitas nam vorige week afscheid van hun trainster Dien Valkenburg. Sinds de oprichting van deze groep in 1976 heeft Valkenburg de leiding gehad over de groep die op recreatief niveau volleybalt.

Destijds was het opstarten van de groep bedoeld om hartpatiënten of mensen met een hartprobleem weer onder deskundige leiding te laten sporten. Dien Valkenburg volgde voorafgaand aan de start van de volleybalgroep een cursus en bezocht een artsenbijeenkomst waar over deze problemen werd gesproken. In de loop der jaren sloten zich ook heren bij deze volleybalgroep aan die geen last hadden van deze problemen. Voor haar verdiensten ontving Valkenburg in 2004 een hoge onderscheiding van de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie, namelijk de gouden speld.

De voorzitter van het bestuur Klaas Maatje overhandigde Valkenburg een boeket bloemen en bedankte haar voor de jarenlange lessen. Haar taak wordt overgenomen door dochter Jantiene Valkenburg. De volleybalgroep traint elke woensdagavond van 18.30-20.00 uur.

advertentie
advertentie