Loterij van rotaryclub Doorn-Heuvelrug

11 september 2008 om 00:00 Nieuws

DOORN - De rotaryclub Doorn-Heuvelrug zet zich al jaren in voor goede doelen. Tijdens de wekelijkse bijeenkomst van rotaryclub Doorn-Heuvelrug op donderdag 4 september vond, onder het wakend oog van de Doornse oud-notaris Henk de Cock, de trekking plaats van een loterij ten behoeve van schoon water voor Lewa’s Children’s Home in Kenia.

In totaal verkochten de kleine dertig leden van de club de zevenhonderd loten aan hun verwanten en relaties. De prijzen bestonden uit respectievelijk 100, 50 en 25 participaties in het Fair Share Fund van de Triodos Bank.

Dit zijn microkredieten aan kleinschalige projecten in ontwikkelingslanden. De loterij heeft de eerste € 12.000 opgeleverd voor dit project, dat de rotaryclub voor tenminste de komende twee jaar heeft geadopteerd. Rotary International verdubbelt dit bedrag met een aanvullende gift. De adoptie van het project gaat dit jaar al in.

Lokale projecten

Behalve internationale projecten in onder andere India, Zimbabwe en Rusland ondersteunde en ondersteunt Rotaryclub Doorn-Heuvelrug ook lokale en regionale projecten. Bekend was enkele jaren geleden Sporty, georganiseerd in samenwerking met de beide asielzoekerscentra en een al jaren lopend daklozenproject in Utrecht.

advertentie
advertentie