Buitenfilm vertoont in gastvrij Koetshuis

4 september 2008 om 00:00 Nieuws

De prachtfilm ‘Tous les matins du monde’ kon daarom draaien in het prachtige Koetshuis; een feest op zich. Door snel e-mailverkeer van de commissie konden toch 140 gasten droog en comfortabel van deze ontroerende film genieten. Tot ieders verrassing speelde Ralph Meulenbroeks, voorafgaand aan de vertoning, op viola da gamba enige composities van Marin Marais. Uitgerekend om deze componist draaide de film.

140 gasten kunnen droog genieten AMERONGEN - De altijd feestelijke buitenfilm van het Filmhuis dreigde vorige week woensdagavond wegens regen niet door te gaan. Verbetering voor de volgende dag zat er niet in. Goede raad was duur. Gelukkig bood P.P. Swijnsbergen van Buitenplaats Amerongen spontaan zijn gastvrijheid aan.

door Manus van Gent

De film heeft 7 cesars gewonnen in ‘92, maar kwam pas in augustus 2008 naar Nederland. De kwaliteit van het beeld, de kostuums, de filmmuziek en de acteurs werden bekroond met deze prijzen.

Dat een aanvankelijk nadeel omsloeg naar een aangenaam voordeel bleek duidelijk aan het applaus dat het publiek over had voor de directie van de Buitenplaats en voor de alerte filmcommissie. De volgende film is 10 september in De Binder.

advertentie
advertentie