Smaakmaker deejay Gielefeest

14 augustus 2008 om 00:00 Nieuws

Deejay Gielefeest is allang geen onbekende meer in Maarn. Bij veel jaarlijks terugkerende evenementen zorgt Van der Weide voor de muzikale sfeer, zoals bij het Stratentoernooi, de Heuvelrugloop en de jaarmarkt. In september dit jaar komt daar nog het feest van de jarige Oranjevereniging Maarn-Maarsbergen bij.

‘Het is geen werk dat je tot pensioen doet’ MAARN - Tijdens de jaarmarkt op 20 augustus zal Giliam van der Weide - beter bekend als deejay Gielefeest - in samenwerking met Wim Brouwer van Slijterij Brouwer weer zorgen voor een spetterende afsluiting van de jaarmarkt. Vanaf ongeveer 18.00 uur gaan de remmen los op het Burg. Everwijn Langeplein.

door Monique José Timmermans

,,Eigenlijk ben ik acht jaar geleden heel toevallig in het deejay-vak gerold. Ik werkte achter de bar van - toen nog - de Wiltonbar en draaide daar ook plaatjes. Van het een kwam het ander. Ik ging draaien in een kroeg in Driebergen en heb toen met nog meer klussen veel ervaring opgedaan.”

,,Naast het werken in kroegen verzorgde ik ook de muziek tijdens feesten thuis of op bruiloften”, aldus Van der Weide. ,,Via via werd ik steeds meer benaderd en ging ik optreden in skihutten. Het hoogtepunt was wel 2,5 jaar geleden in Gerlos (Tirol). Bijna drie maanden heb ik daar in het skiseizoen tijdens après-ski en avond gedraaid. Hieraan heb ik ook weer leuke contacten in Nederland overgehouden waardoor ik nu vijf avonden de deejay tijdens de Rijnweek in Rhenen ben.”

Brandbeveiliging

Gedurende anderhalf jaar is Van der Weide full time deejay geweest. ,,Drie à vier avonden per week draaien. Altijd donderdag, vrijdag en zaterdag, superleuk om gedaan te hebben, maar het is natuurlijk geen werk dat je tot je pensioen blijft doen. Ik wil ook werk doen dat bij mijn opleiding past, nu heb ik een baan bij een brandbeveiligingsadviesbureau. Dit houdt in dat ik in iedere fase van het bouwproces meedenk over de brandveiligheid en bestaande gebouwen toets aan huidige regelgeving. Gemiddeld draai ik nu één keer in de week als deejay Gielefeest.”

,,Het balletje is echt gaan rollen doordat ik achter de bar stond. Als kind had ik weinig met muziek. Het was niet zo dat al mijn zakgeld opging aan het kopen van singletjes. Nu heb ik een CD-koffer met 300 cd’s en zie ik de wekelijkse feesten als een leuke afwisseling van hetgeen ik doe door de week.”

,,Wat ik thuis luister is heel wat anders dan wat ik voor feesten in mijn CD-koffer heb. Thuis heb je een andere sfeer, meer relaxter, het is er geen feestcafé. Dan doe ik luistermuziek in de cd-speler.”

Eigen sfeer

,,De CD’s staan op genre gerangschikt. Draaien in een kroeg is heel wat anders dan op bruiloft. Je hebt om de avond te vullen een soort basis en daar schakel je doorheen. Top 40, jaren ‘70, ‘80 en ‘90, Dance, Nederlandstalig snel achter elkaar, niet altijd de hele nummers. Je kunt dan breed verschillende dingen draaien en daardoor bereik je veel mensen. Bij een bruiloft ga je meer af op de voorkeuren van het bruidspaar, je kijkt wat aanslaat en dat niet alleen op de dansvloer, de mensen eromheen genieten ook vaak van de muziek, alhoewel een volle dansvloer het leukst is.”

,,Toch draagt een avond altijd je eigen stempel, mensen vragen je om wie je bent, een puur jaren ‘70 of R&B-feest past niet bij mij. Mijn voorkeur ligt bij de Amsterdamse avond of skihut.”

,,Soms regel ik voor een feest ook zangers. De afwisseling deejay en zangers werkt heel leuk. Bij evenementen kom ik leuke en betaalbare zangers tegen die ik vraag mee te gaan.”

uSinds kort heeft Giliam van der Weide een eigen website voor het deejay Gielefeest: www.gielefeest.nl.

advertentie
advertentie