‘Adieu’ nieuw thema expositie Kunstgilde

31 juli 2008 om 00:00 Nieuws

Niet het luiden van de bellen kondigde de opening aan deze keer, maar een stuk tekst voorgedragen door Vadertje Tijd, Memory en Vera Andering. Het was een waar toneelstuk wat deze drie leden opvoerden. Voorzien van maskers droegen zij dit voor. Elementen als de kosmische tijd en de kloktijd kwamen aan bod. De strekking ging over de herinnering, de verandering en de tijd. Meer dan vijftien gildeleden hebben aan deze tentoonstelling meegedaan. Zowel schilders, tekenaars als ook beeldhouwers en keramisten. Alle werken wijzen terug naar het thema ‘Adieu’. Een weloverwogen thema voor de vakantieperiode, waarin afscheid nemen, uitvliegen en uitzwaaien de boventoon voeren. De belangstelling was, ondanks het weer, goed.

Gekozen onderwerp past bij vakantietijd LEERSUM - ,,Elk afscheid betekent de geboorte van een herinnering.” Dat waren enkele woorden die gesproken werden tijdens de opening van de nieuwe expositie van Het Kunstgilde afgelopen zaterdagmiddag. Een grote groep gildeleden stelden hun werk ten toon.

door Marjan van den Dorpe

Deze zeer gevarieerde expositie is nog te zien tot 4 september. De openingstijden van Het Kunstgilde zijn vrijdag tot en met zondag van 14.00-16.30 uur. De toegang is gratis.

advertentie
advertentie